Jeneverfeesten maatregelen

vr, 08/10/2021

Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober vindt de 31ste editie van de Hasseltse Jeneverfeesten plaats. Breng je een bezoek of woon je binnen de kleine ring? Hou dan rekening met enkele maatregelen. Zo wordt op deze dagen de zone binnen de kleine ring afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en er geldt een parkeerverbod. Daarnaast heb je geldig Covid Save ticket nodig als je de 'Jeneverpleinen' wil bezoeken. De inwoners en ondernemers van de binnenstad ontvangen deze informatie ook per brief.

Meer weten over het programma, kijk dan op www.jeneverfeesten.be

Jenever in jenevermuseum
Deel deze pagina:

Verkeersmaatregelen en parkeren

Zowel op zaterdag als zondag wordt de zone binnen de kleine ring tussen 10 en 22 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd hulpdiensten. Ook geldt op beide dagen tussen 9 en 22 uur een parkeerverbod. De kleine ring zelf blijft toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

De publieke ondergrondse parkings in de binnenstad blijven ook toegankelijk.

Hier kan je parkeren:

  • Q park Dusart 
  • Parking Blauwe Boulevard
  • Q park Luikerpoort 
  • Q park Molenpoort
  • Q park Twee Torens is enkel bereikbaar via de Guffenslaan-Capucienenstraat.

Covid Safe ticket op de 'Jeneverpleinen'

Veiligheid staat bij De Hasseltse Jeneverfeesten altijd voorop, maar dit jaar nog meer dan anders. Het hele weekend worden de Fruitmarkt, het Groenplein, het Begijnhof, het Capucienenplein, het Molenpoortplein en het Kolonel Dusartplein omgedoopt tot jeneverpleinen. Wil je er komen meevieren? Dan heb je een geldig Covid Safe Ticket (CST) nodig. Op vertoon van je CST en identiteitskaart krijg je een toegangsbandje voor alle jeneverpleinen. Voor het bezoeken van de verschillende jeneverstands in de rest van de binnenstad heb je geen CST of bandje nodig.

Heb je geen eID kaartlezer of toegang tot online overheidsdiensten zoals de covidsafeBE-app, mijnburgerprofiel.be of mijngezondheid.be en wens je een bewijs van vaccinatie te verkrijgen, dan kan je een afspraak maken om langs te komen. Er zal voor jou dan een 'token' aangemaakt worden zodat je je kan aanmelden. 

Bij het maken van je afspraak, kies je voor 'alle producten' en vervolgens op 'token aanvragen'.

Maak een afspraak

Elektronisch betalen

Ook deze editie wordt gewerkt met herbruikbare bekers. Zo maken we van de Jeneverfeesten een zo duurzaam mogelijk evenement. Daarnaast roept de organisatie dit jaar op om maximaal elektronisch te betalen, met je bankkaart of via een betaalapp op je smartphone. Meer info vind je op www.jeneverfeesten.be.