Infobeurs Secundair Onderwijs in Hasselt

do, 20/01/2022

Zit je kind in het vijfde of zesde leerjaar lager onderwijs? Dan zet je kind binnenkort de stap naar het secundair onderwijs. De ‘Infobeurs Secundair Onderwijs in Hasselt’ op 12 februari helpt jullie om de juiste keuze te maken. Schrijf je snel in.

 

Scholenbeurs
Deel deze pagina:

De stad Hasselt organiseert op zaterdag 12 februari 2022 van 10 tot 17.30 uur - in samenwerking met de Hasseltse secundaire scholen, CLB, LOP, UHasselt en andere partners - een infobeurs voor zowel leerlingen, ouders als leerkrachten van het 5de en 6de leerjaar. Je krijgt er uitleg over het vernieuwd secundair onderwijs, kan er elke secundaire school van Hasselt ontmoeten en zelfs je talenten ontdekken. De infobeurs vindt plaats in Stadscampus UHasselt (oude gevangenis, Martelarenlaan 42, Hasselt). 

Programma

  • De centra voor leerlingenbegeleiding geven uitleg over de modernisering van het secundair onderwijs: de A- en de B-stroom, de finaliteiten, studiedomeinen en studierichtingen. Hoe kan je het best een nieuwe school kiezen? Waar moet je rekening mee houden?
  • Alle secundaire scholen van de verschillende scholengroepen stellen zich aan je voor op de standenmarkt. 
  • In het praatcafé kan je kennismaken met diverse organisaties uit Hasselt, die je kunnen helpen je schoolloopbaan op de rails te zetten. Bij hen kan je altijd terecht.
  • Ook in het praatcafé zal de PXL Academy demonstraties geven van de Science-Technology Energy en Mathematics (STEM) domeinen, waar je zelf kan aan deelnemen.
  • De stad Hasselt biedt je een gratis drankje aan om rustig de ingewonnen informatie te verwerken en eventueel nog vragen te stellen bij het CLB of het infopunt van de stad Hasselt.
  • Weet je niet goed welke kwaliteiten, vaardigheden of interesses je hebt? Dan kan je een talentenfluisteraar boeken. In een kort gesprek zal deze je zeker op weg kunnen zetten naar de ontdekking van je talenten.

Inschrijven noodzakelijk

Omwille van corona beperken we het aantal bezoekers op een zelfde moment op de beurs. Daarom vragen we je om jezelf en je gezelschap op voorhand in te schrijven. Je kan kiezen uit vijf tijdssloten tussen 10 en 17.30 uur. Je ontvangt een bevestiging via e-mail en we houden je zo ook op de hoogte in verband met mogelijke onvoorziene wijzigingen. Een Covid Safe Ticket en een mondmasker zijn verplicht!

E-mailadres van één van de ouders.

Adres leerling/leerkracht
Ik schrijf in voor tijdslot:

Privacy

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring