Hulp gezocht

do, 07/01/2021

De levens en verhalen van inwoners zijn het peper en zout van die geschiedenis. Mensen denken misschien dat deze verhalen enkel interessant zijn voor hun eigen familie, maar hun belang is veel groter dan dat. Het stadsarchief van Hasselt is daarom bijzonder geïnteresseerd in familiearchieven uit Groot-Hasselt.

stadsarchief
Deel deze pagina:

We ontvingen recent schenkingen van de Hasseltse families Willems, Iven, Mas, Dubois en Vanberghen. Dat leverde erg divers materiaal op. Van brieven, foto's, doodsprentjes, officiële stukken, dagboeken, albums, kasboeken, registers, facturen met briefhoofden van Hasseltse firma's tot naamkaartjes. Telkens bezitten ze een schat aan informatie en ze getuigen van de dynamiek in de stad. Foto's en verhalen van soms verdwenen verenigingen schetsen een beeld van het sociale weefsel. Op oude foto's zijn vaak prachtige zichten van de stad te zien.

Het stadsarchief doet daarom een warme oproep aan de Hasselaren om hun zolders of kasten te verkennen en hun materiaal aan het stadsarchief te schenken. Je kan het materiaal ook laten inscannen in het stadsarchief, dan krijg je de originele stukken gewoon weer mee naar huis.