Hasselt start onderzoek naar de noden van de LGBTQIA+-gemeenschap in Hasselt

vr, 17/12/2021

Iedereen moet zich kunnen thuisvoelen in Hasselt. Daarom gaat hogeschool UCLL in opdracht van de Stad Hasselt een onderzoek doen naar de ervaringen en noden van de Hasseltse LGBTQIA+-gemeenschap. De stad Hasselt wil haar beleid bijsturen op basis van de resultaten van dat onderzoek. Geef je mening en vul de enquête in.

regenboogvlag
Deel deze pagina:

Iedereen moet zich kunnen thuisvoelen in Hasselt

Hasselt wil meer aandacht geven aan de noden van de Hasseltse LGBTQIA+-gemeenschap. Daarom gaat de UCLL onderzoeken wat die noden zijn. Dat gebeurt in samenwerking met het Regenbooghuis Limburg. LGBTQIA+ is een verzamelterm om de diversiteit aan gender en seksuele oriëntatie te benoemen.

Online enquête en diepte-interviews

"Tot 18 januari kan online een enquête worden ingevuld voor het onderzoek", vertelt Flore Geukens van UCLL. "We willen zo te weten komen wat er leeft in de LGBTQIA+-gmeenschap in Hasselt. Welke noden hebben zij? Worden ze soms gediscrimineerd? Maar we willen ook weten wat ze als positief ervaren. Die bevraging loopt tot half januari. We verspreiden die onder meer via sociale media en via het Regenbooghuis. De bevraging is wel enkel bedoeld voor mensen ouder dan 18.  Daarna gaan we met een aantal mensen ook nog diepte-interviews doen. De resultaten van het onderzoek worden eind maart verwacht."

Start de anonieme enquête - geef je mening

LGBTQIA+

“LGBTQIA+” is een verzamelterm om de diversiteit aan gender en seksuele oriëntatie te benoemen en de afkorting van:

  • Lesbian: vrouwen die op vrouwen vallen
  • Gay: mannen die op mannen vallen
  • Bisexual: personen die op zowel mannen als vrouwen vallen
  • Trans: personen die transgender of transseksueel zijn
  • Queer / Questioning: queer is een parapluterm voor iedereen die zich niet hetero en/of cisgender voelt, questioning slaat op personen die nog niet 100% zeker zijn van hun seksuele oriëntatie en/of gender
  • Intersex: personen die geboren zijn met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken, hormonen of genen
  • Asexual: personen die weinig tot geen seksuele aantrekking voelen tot anderen
  • +: Alle andere seksuele oriëntaties, genders en geslachten die niet onder de andere letters vallen
regenboogvlag
regenboogvlag