Goedkeuring Limburgse Noord-Zuidverbinding

wo, 27/04/2022

De Vlaamse Regering heeft het voorkeursbesluit definitief vastgesteld. Er komen twee tunnels onder de Grote Baan in Houthalen-Helchteren en een elektrische trambus van Noord-Limburg tot Hasselt. Deze oplossing is ontstaan uit uitgebreid en geïntegreerd onderzoek en een intense dialoog met een grote groep belanghebbenden.

Noordzuid
Deel deze pagina:

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters, en Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir, maakten op vrijdag 22 april bekend dat het voorkeursbesluit van het Complex Project Noord-Zuid Limburg definitief werd goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Er komen twee tunnels onder de Grote Baan in Houthalen-Helchteren en een elektrische trambus van Noord-Limburg tot Hasselt. Deze oplossing is het resultaat van een uitgebreid en geïntegreerd onderzoek en een intense dialoog met een grote groep belanghebbenden. Het alternatief wordt nu verder uitgewerkt tot een concreet en uitvoerbaar project en de verwervingsprocedure start op. Ook in die volgende stappen blijven samenwerking en dialoog met alle betrokkenen belangrijk.

Van 27 april 2022 tot en met 26 mei 2022 kan je het voorkeursbesluit inkijken via: www.noordzuidlimburg.be/voorkeursbesluit