Kezerreme kleurt paars voor epilepsiedag

ma, 08/02/2021

De tweede maandag van februari vindt jaarlijks de internationale epilepsiedag plaats. Over heel de wereld wordt dan extra aandacht besteed aan deze chronische hersenaandoening. Ook de stad Hasselt doet mee en zet op maandag 8 februari de Kezerreme aan de Guffenslaan in de paarse schijnwerpers.
 

Kezerreme
Deel deze pagina:


Door deelname aan deze wereldwijde actie - waarbij wereldwijd belangrijke gebouwen of monumenten paars kleuren - wil het stadsbestuur epilepsie ook in Hasselt uit de taboesfeer halen en onder de aandacht brengen. In ons land leeft 1 op 100 met de ziekte. Voor Hasselt zou dat dan neerkomen op ruim 780 mensen met epilepsie. De stad Hasselt wil dus graag haar steentje bijdragen. Daarom verlichten we de Oude Rijkswachtkazerne (Kezerreme) aan de Guffenslaan in het paars, de internationale kleur voor epilepsie. Hasselt stapt als eerste Limburgse stad mee in deze actie.

Je kan trouwens zelf ook meedoen als je wilt. Zo kan je een paarse vlag uithangen of de slimme thuisverlichting op paars zetten. Het zijn misschien maar kleine en eenvoudige zaken, maar ze hebben wel een enorme waarde voor mensen met epilepsie.