Verkeersmaatregelen Winterland

wo, 08/11/2023

Van 6 november 2023 tot en met 19 januari 2024 kan je niet parkeren op de bovengrondse parking Dusartplein. We maken plaats voor een nieuwe editie van Winterland. Vlot naar Winterland? Dan raden we je parking Blauwe Boulevard aan.

Winterland
Deel deze pagina:

Wintermagie

Winterland tovert de stad Hasselt 7 weken lang om in de mooiste kerststad van België. Op het Kolonel Dusartplein is Winterland van 17 november tot 7 januari dagelijks geopend tot 22 uur en de Winterland-lounge tot 24 uur. Welkom!

Wat valt er te beleven op Winterland?

Parkeren rondom Winterland: wat moet je weten?

Parkeren op een parking

  • De bovengrondse parking Dusartplein (achter de muur) is afgesloten van 6 november 2023 tot en met 19 januari 2024.
  • De ondergrondse parking Dusart is beschikbaar.
  • Tip: Goedkoper, ondergronds parkeren op 5 minuten wandelafstand van Winterland? Dan raden we je parking Blauwe Boulevard aan, gelegen aan Quartier Bleu.
  • Bekijk alle parkings (betalend en gratis) in Hasselt op www.vlotnaarhasselt.be

Vlot naar Winterland, dan raden we je parking Blauwe Boulevard aan

 

Parkeren op straat rondom Winterland:

  • Je kan niet parkeren op straat in de aangrenzende straten rondom Winterland. Deze zone is voornamelijk voorbehouden voor bewoners. (paarse zone)
  • In de straten rondom Winterland (=  betaalzone Sint-Jansplein )  geldt betalend parkeren op straat. Je betaalt er 3 euro per uur.  Je betaalt er tussen 9 en 24 uur , op alle dagen (inclusief zaterdag, zondag en feestdagen). Deze tijdelijke regel geldt van 6 november 2023 tot en met 19 januari 2024. (oranje streep-zone op kaart)
  • In de overige straten (Blauwe zone Casterhoven= oranje zone op kaart) parkeer je gratis en maximaal 2 uur met je blauwe parkeerschijf. Plaats de blauwe parkeerschijf zichtbaar aan de binnenkant van de voorruit of, als er geen voorruit is, op het voorste gedeelte van je voertuig. Volg je de regels in de blauwe zone niet, dan riskeer je een parkeerbiljet van 25 euro per dag.
      • tussen 9 en 21 uur (maandag tot zaterdag)
    • onbeperkt in tijd

Informatie voor bewoners

  • De Congostraat is ter hoogte van de Groene Boulevard afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De achterliggende straten blijven bereikbaar via de Koning Boudewijnlaan/ Voorstraat en de Maastrichtersteenweg. Deze maatregel wordt op 12 januari 2024 opgeheven.
  • Parkeren op straat binnen de zone Dusart blijft voorbehouden voor de bewoners van deze zone die in het bezit zijn van een digitale bewonersparkeervergunning. De zone Dusart bestaat uit de parkeerplaatsen op straat op het Kolonel Dusartplein (kant oneven huisnummers van 1 t.e.m. 35), Congostraat (van huisnummer 1 t.e.m. 33 en 2 t.e.m. 10) en Wijngaardstraat. Het persoonlijk bezoek van deze bewoners mag tijdelijk in de betaalzone Sint-jansplein parkeren met behulp van de elektronische bezoekersparkeerkaart.
Grondplan

Laden en lossen rondom Winterland

Tijdens Winterland kan je niet langdurig laden en lossen in de Congostraat, Wijngaardstraat en Kolonel Dusartplein (straatsegment buiten de R70). Wel kortstondig mits dit op een veilige en reglementaire wijze gebeurt zoals bepaald in de Wegcode. Bij het ontbreken van een geldig parkeerbewijs ontvang je een retributie van de de parkeerwachters of treedt de lokale politie op bij het niet-reglementair parkeren of langdurig laden en lossen.

Tijdens de opbouw en afbraak van Winterland kan je (langdurig) laden en lossen van materialen mits het tijdig en correct aanvragen van een 'vergunning voor een inname openbaar domein' bij de stad Hasselt, en op voorwaarde dat de nodige verkeersborden correct en zichtbaar zijn aangebracht op straat.

 

Overlast melden

  • Heb je nog bijkomende vragen over deze verkeersmaatregelen? Bel dan naar de Verkeerswinkel  011 23 90 00 of mail naar verkeerswinkel@hasselt.be.
  • Overlast? Meld dit dan bij de lokale politie via het nummer 112. De organisatie, stad Hasselt, de lokale politie en brandweer evalueren de situatie wekelijks, en sturen indien nodig en mogelijk bij.