Bovengrondse parking Dusartplein afgesloten

vr, 29/10/2021

Tot en met 19 januari 2022 kan je niet parkeren op de bovengrondse parking Dusartplein. We maken plaats voor een nieuwe editie van Winterland. Rondom de zone wordt het parkeren op straat uitgebreid naar 24 uur 's nachts.

Winterland
Deel deze pagina:

Van 20 november 2021 tot en met 9 januari 2022 vindt op het Evenementenplein en de aangrenzende bovengrondse parking Dusartplein een nieuwe editie van Winterland plaats. Dit evenement trekt jaarlijks heel wat bezoekers naar onze stad. Via een aantal tijdelijke maatregelen willen we Winterland zelf, maar ook de opbouw en afbraak in optimale omstandigheden mogelijk maken. Tegelijk willen we de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en het parkeercomfort voor de omwonenden garanderen.

Tijdelijke maatregelen van 8 november 2021 tot en met 19 januari 2022:

  • Binnen de betaalzone Sint-Jansplein gelden uitgebreide betaaltijden. Wie er niet woont, betaalt voor zijn parkeerbeurt:
    • tussen 9 en 24 uur
    • op alle dagen (inclusief zaterdag, zondag en feestdagen)
  • De bovengrondse parking Dusartplein is afgesloten.
  • Bezoekers van Winterland raden we aan om op andere parkeerterreinen en ondergrondse parkings te parkeren.
  • De Congostraat is ter hoogte van de Groene Boulevard afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De achterliggende straten blijven bereikbaar via de Koning Boudewijnlaan en de Maastrichtersteenweg. Deze maatregel wordt op 9 januari 2022 opgeheven.
  • Parkeren binnen de voorbehouden zone Dusart blijft enkel mogelijk voor de bewoners van deze zone die in het bezit zijn van een digitale parkeervergunning: Kolonel Dusartplein (kant oneven huisnummers, van 1 t.e.m. 35), Congostraat (van huisnummer 1 t.e.m. 33 en 2 t.e.m. 10) en Wijngaardstraat. Het persoonlijk bezoek van deze bewoners mag tijdelijk in de betaalzone Sint-jansplein parkeren met behulp van de elektronische bezoekersparkeerkaart.

We plaatsen bijkomende signalisatie om deze regels extra te verduidelijken. Onze parkeerwachten zullen streng toezien op het naleven van deze tijdelijke maatregelen.