Ambitie zonder grenzen

ma, 21/12/2020

Tom Corbet werkte 20 jaar lang in het buitenland voor Artsen Zonder Grenzen, voordat hij in 2020 terugkeerde naar België. Het medische liet hij dan wel achter, maar zijn grenzeloze ambitie ging gewoon mee het vliegtuig op. Zijn nieuwe uitdaging vond hij in de kersverse rol van teamleider bestellingen bij Stad Hasselt, waar hij zijn bijzondere ervaring vanop het veld gebruikt om een volledig nieuw team, proces en software in elkaar te boksen. Op zíjn manier.

Tom
Deel deze pagina:

Ambitie zonder grenzen

“Al vanaf mijn studies heb ik een zeer duidelijk doel voor ogen gehad: werken bij Artsen Zonder Grenzen. Die droom heb ik gedurende 20 jaar kunnen realiseren, toen ik in 14 verschillende landen de rol van logistiek coördinator heb mogen opnemen. Maar op een gegeven moment kreeg ik zin in een nieuwe uitdaging. Binnen de organisatie kon ik immers niet meer doorgroeien en ik wilde mijn kinderen een stabieler leven geven. In maart 2020 ben ik samen met mijn gezin vanuit Zuid-Afrika op een van de laatste vliegtuigen gesprongen en zijn we nét voor de lockdown in België geland. Vervolgens heb ik 3 maanden getelewerkt tot ik de vacature voor mijn huidige functie bij de stad Hasselt zag.”

TomCorbet

Veel vrijheid

“Zo’n anderhalf jaar geleden heeft de Stad Hasselt een centrale aankoopdienst opgericht. Bedoeling is dat het aankopen van goederen en diensten van alle 61 diensten door één gespecialiseerd team gebeurt: zo wordt het werk van de diensten – gaande van de boekhouding tot scholen en musea – verlicht en gebeurt alles volgens de wetgeving. Ik sta aan het hoofd van het team bestellingen: ik zorg ervoor dat alles tijdig wordt aangekocht, probeer alles nog efficiënter te laten lopen en mijn teamleden op de juiste plaats te zetten. Net omdat het een kersverse rol is, is het heel uitdagend en krijg ik veel vrijheid om de job zelf in te vullen naar mijn visie en ervaring. Dat vind ik heel belangrijk.”

Tom Corbet


“ Omdat het een kersverse functie is, krijg ik veel vrijheid om de job in te vullen naar mijn visie en ervaring.”

Een stad met uitstraling

“De job bij Stad Hasselt sluit perfect aan bij wat ik zocht: ik wil niet gewoon werken om geld te verdienen, maar me ten dienste stellen van anderen. Bij Artsen Zonder Grenzen waren dat natuurlijk de patiënten, binnen mijn huidige functie is dat het assisteren van instanties als zorgcentra, bibliotheken, scholen, musea ... Ik heb het gevoel dat mijn job erg nuttig is, en dat is voor mij essentieel. Dat ik dat in zo’n mooie stad als Hasselt kan doen, is mooi meegenomen! Ik heb al redelijk wat steden gezien, maar ik vind de geschiedenis en uitstraling van de stad heel boeiend. Het is een zeer fijne omgeving om te wonen en werken.”

“Een ‘9 to 5’job? Nee, bedankt!”

“Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin wat sceptisch stond tegenover een ambtenarenfunctie, zeker na mijn jarenlange ervaring bij een vzw. Ondertussen weet ik wel beter: dat ‘met-de-ellebogen-op-de-schop-gehang’ is niet meer echt van deze tijd! Ik heb al veel collega’s ontmoet met een goede hands-on werkmentaliteit en de goesting om – net als ik – dingen te veranderen. En maar goed ook: ik voel me veel te jong om een saaie ‘9 to 5’-job te hebben!”

“Ik heb al veel collega’s ontmoet met een goede hands-on werkmentaliteit en de goesting om – net als ik – dingen te veranderen.”

."

Tom Corbet

Bij de stad Hasselt sta je aan het roer van je carrière! Je bouwt mee aan een toonaangevende centrumstad. En vooral: je werkt met een hart voor de mensen hier. Hasselaren, bezoekers, mensen die hier werken of studeren…Ben jij ondernemend, positief kritisch en zie je je werk graag in een breder perspectief? De stad Hasselt transformeert van een klassieke overheid naar een hedendaagse werkgever. Je zet samen met ons in op innovatie, technologie en belangrijke ontwikkelingen in de samenleving. Je krijgt meer dan 1700 collega’s, want de stad Hasselt is één van de grootste werkgevers in de regio. 

Iets voor jou? Bekijk onze vacatures.