AED-toestel naar het hart van onze campus verhuisd

do, 14/04/2022

Eén van de grootste technologie- en innovatiecampussen van Europa? Dat is Corda Campus, hier, in Hasselt. Met 250 bedrijven en 5.000 bewoners heeft Facility Manager Anja Verstrepen dan ook de handen vol om het operationele reilen en zeilen op de campus in goede banen te leiden. Maar voor een gesprek over AED maakt ze graag even tijd. 

Anja Verstrepen
Deel deze pagina:

"Of Corda Campus belang hecht aan het welzijn van de Corda-community? Wees daar maar zeker van. Met tal van initiatieven houdt de high-techcampus de vinger aan de pols om de work-lifebalance van zijn 5.000 bewoners gezond te houden. Anja Verstrepen: “Van een strijkdienst en een winkelafhaalpunt over allerhande sportfaciliteiten en -activiteiten zoals start2run en padel tot en met een wekelijkse markt met lokale standhouders. Elk bedrijf heeft natuurlijk een eigen welzijnsbeleid, maar door ook overkoepelend een aanbod te voorzien zetten we mee de schouders onder het welzijn van iedereen op de campus.”

 

Open campus

Toch kijkt de campus verder dan de eigen community. “We zijn immers een open campus. Daarom gingen we graag in op de oproep van Stad Hasselt om AED-toestellen van binnen naar buiten te verplaatsen. Zo’n toestel is een soort automatische defibrillator die gebruikt wordt wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Het is bewezen dat het gebruik ervan je overlevingskansen sterk vergroot. We hadden al acht toestellen in onze gebouwen. Maar door het toestel van ons meest centrale gebouw naar buiten te verplaatsen, naar het hart van onze campus zeg maar, maken we het ook buiten de kantooruren en voor andere bezoekers beschikbaar. Denk maar aan de restaurantbezoekers, of toevallige passanten.”

“We vinden het niet meer dan vanzelfsprekend om als drukbezochte campus mee te streven naar een hartvriendelijke stad.” Net zoals de andere AED-toestellen, vind je ook dit toestel trouwens terug op een handige, digitale overzichtskaart die Stad Hasselt voorziet. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren in een noodsituatie.

Registreer het AED-toestel van jouw bedrijf op de kaart en bij de nooddiensten! Dat kan gemakkelijk via onze website.

Verwarmde kast

"Het toeval wil dat we het toestel net op dit moment verhuizen, terwijl ik hier met je praat. Daar komt wel wat bij kijken. Je kunt zo’n toestel immers niet zomaar eventjes van binnen naar buiten verplaatsen. Er is een verwarmde kast voor nodig. Maar dat weegt uiteraard niet op tegen de vele voordelen. De komende tijd zullen we trouwens ook verder investeren in een veilige campus. Zo staan er onder andere brandblusopleidingen en EHBO-opleidingen op de planning. Je merkt het: hier ben je in goede handen, als ondernemer, werknemer én bezoeker (lacht).”

Anja Verstrepen