Nieuwbouw ontmoetingscentrum Runkst

Nieuwbouw ontmoetingscentrum Runkst

Aanleiding

Nieuwbouw ontmoetingscentrum Runkst

Onze stad telt 24 ontmoetingscentra. Het zijn één voor één plekken waar buurtbewoners elkaar in hun eigen omgeving kunnen ontmoeten en verenigingen hun activiteiten, vergaderingen en repetities kunnen organiseren. Onze ontmoetingscentra worden uitgebaat door vrijwilligers uit de buurt. Dankzij hun inzet vormt elk ontmoetingscentrum een echt ankerpunt in de wijken. Daarom vinden we het belangrijk dat we blijven investeren in deze ankerpunten. Zo willen we het verouderde ontmoetingscentrum van Runkst integraal vernieuwen.

Infomoment

Infomarkt OC Runkst

De afgelopen maanden werd samen met het bestuur van O.C. Runkst intensief gewerkt aan een ontwerp. Tijdens een infomarkt op donderdag 15 juni 2017 konden buurtbewoners tussen 16 en 20 uur de plannen komen bekijken. Medewerkers van de dienst Gebouwen en dienst Ontmoetingscentra, alsook de architect waren aanwezig om alle vragen te beantwoorden en reacties te verzamelen. Op basis van deze feedback worden de plannen momenteel aangepast.

Infopanelen

De panelen die tijdens de infomarkt werden getoond, kan je hier herbijken.

Plannen

Nieuwbouw ontmoetingscentrum Runkst

Sinds de infomarkt werden, in nauw overleg met de buurtbewoners en het bestuur van het ontmoetingscentrum, de plannen nog enkele malen bijgestuurd. Het meest actuele inplantingsplan kan je hier raadplegen: