Naar de markt

Geroezemoes, gezellige drukte, lekkere geuren, verrassende ontdekkingen… Markten brengen leven op pleinen en straten en zijn onmisbaar voor een sfeervolle stad.

Wekelijkse markt

markt
  • Markt centrum (Kolonel Dusartplein): elke dinsdag en vrijdag van 8 tot 12.30 uur
  • Buurtmarkt Kuringen (parking Gildezaal): elke dinsdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Banneux (parking Banneuxkerk): elke donderdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Kermt (Kermetaplein): elke vrijdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Godsheide (Kiezelstraat): elke dinsdag van 14.30 tot 18.30 uur

Extra marktdagen

  • Maandag 23 september: Avondmarkt Stevoort  - Sint-Maartensplein van 18 tot 22 uur
  • Dinsdag 24 september: Kermisdinsdag jaarmarkt - Kolonel Dusartplein van 8 tot 14 uur
  • 29,30, 31 oktober en 1,2 november - Allerheiligenbloemenmarkt - Kerkhofstraat (Kerkhof Kruisveld) van 8 tot 18 uur

Wil je een standplaats, klik dan hier

Antiek & brocantemarkt

antiekmarkt

Van april tot eind oktober kan je elke zaterdag van 8 tot 13 uur rustig kuieren en snuisteren op de antiek-, brocante- en curiosamarkt op het Kolonel Dusartplein. Wil je ook een stand bemannen? Bel dan naar 0496 58 74 02 of 0496 58 74 03.

Kunstmarkt Montmartre

Kunstmarkt

Het Capucienenplein (aan dienst Toerisme) wordt in juli en augustus op zaterdag omgetoverd tot een klein Montmartre. Op het plein bieden kunstenaars zelfgemaakte werkjes te koop aan. Je vindt er een ruim aanbod aan schilderijen, aquarellen, keramiek, houtsnijwerk, hoeden... Wil je ook een stand bemannen? Mail dan naar carine.sampermans@telenet.be

Boerenmarkt Merwt aan het station

Ook dit jaar brengen we de 1ste zaterdag van de maand (van juni tot oktober) kleinschalige boeren, verwerkers en ambachten uit Limburg samen in de hangaar aan het station. Je kan er producten proeven, ontdekken en kopen, van een ontbijt genieten en gezellig blijven hangen. De markt heet 'Merwt', een fonetische verwijzing naar het dialect voor markt, maar ook naar de groente erwt en indirect naar groen en ecologie. Een bezoekje waard!

Avondmarkt Boulev'Art

Boulev'art

Kom op zaterdag  24 augustus van 17 tot 22 uur naar de avondmarkt 'Boulev'Art' op de kleine ring en het Kolonel Dusartplein. Je wandelt er langs de verlichte kraampjes onder de bomen op de Boulevard. Geen fruit- of groentekraampjes, maar er zijn wel boeken, muziek, zeefdruk, keramiek, juwelen, bronswerk, aquarellen.. te koop.

Creatievelingen werken er live aan hun nieuwe creaties: karikatuurtekenen, een vergeten ambacht, etsen, zeefdruk, keramiek, juwelen, bronswerk, aquarel, fotografie, recyclagekunst, kantklossen... . En er is live muziek en straatanimatie.

Voor deze markt zijn we nog volop op zoek naar creatievelingen. Vraag snel een standje aan. Inschrijven kan tot 15 juli via de dienst Cultuur: cultuur@hasselt.be of bel naar 011 23 90 00.

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief