Blijf op de hoogte! Ontvang de nieuwsbrief Milieu, energie & afval 1x per maand rechtstreeks in je mailbox.

Mooimakers

Stap 1: Registreer je als Mooimaker

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt!  Wil je graag een stukje Hasselt proper houden? In je eentje, je gezin of enkele vrienden? Registreer je dan als Mooimaker en adopteer een stukje stad dat je mee proper houdt. De stad Hasselt zorgt voor opruimmateriaal en zorgt voor de ophaling van de zakken. Ga regelmatig, al wandelend, op pad om jouw zelfgekozen gebied zwerfvuilvrij te maken.

Registreer je hier & claim je propere plek.

Bestel je materiaal via onderstaand formulier. We sturen je een mail wanneer je het materiaal kan afhalen.

Stap 2: Bestel je materiaal

Materialen
Hoeveel materialen heb je graag? Geef een realistische inschatting van wat je nodig hebt. We doen ons best om zo goed mogelijk aan je vraag tegemoet te komen.
Wil je de fietskar ontlenen?
De fiets is niet inbegrepen.

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring

Stap 3: ophaling zwerfvuil

Ruim je claimgebied en mail naar duurzaam@hasselt.be op welke locatie je de gevulde zwerfvuilzakken hebt geplaatst.

 

Stap 4: Ontvang een beloning

Registreer je op www.limbu.be (het beloningssysteem van Limburg.Net).

Je verdient 25 LimbU als je  minstens 2x per trimester (januari-maart, april-juni, juli-september of oktober-december) gaat opruimen. Stuur een mail naar duurzaam@hasselt.be om ons op de hoogte te brengen zodat je punten worden toegevoegd. Je punten kan je sparen en achteraf omruilen naar leuke duurzame items, Hasseltbonnen, filmtickets, enz.

Stap 5: Registreer je op WePlog

Registreer je op WePlog

Om alles efficiënt op elkaar af te stemmen, werken we met de gratis applicatie 'WePlog'. Hier markeer je de opgeruimde zone als proper. Zo vermijden we situaties waarbij vrijwilligers en stadsdiensten op korte tijd dezelfde zone onder handen nemen. Daarnaast worden locaties met een hardnekkig zwerfvuilprobleem zichtbaar en kunnen we extra maatregelen treffen zoals het plaatsen van een zwerfvuilcamera.

Installeer de app op je telefoon. Start je met opruimen, dan klik je onderaan op de knop ‘Start Plogging’. Ben je klaar dan druk je op ‘Stop Plogging’. Vervolgens krijg je een overzicht van de afgelegde afstand en je hoeveelheid verzamelde punten. Hiermee kan je andere ploggers uitdagen om beter te doen. Je kan ook aangeven hoe proper of vuil de straat was voor je jouw schoonmaakbeurt begon, alsook het aantal verzamelde zakken met vuil.

Contact