Nieuw: In de binnenstad zijn alle straten een fietsstraat geworden. Fietsstraten zijn gewone straten die ingericht zijn als vlotte en veilige fietsroutes. Auto’s zijn toegestaan maar blijven achter de fietsers. De snelheid is beperkt tot 30 kilometer per uur, de voorrang van rechts blijft gelden en er is dus een inhaalverbod voor automobilisten, motorrijders en bromfietsers  

Leen een Mobit-fiets

Wat

In Hasselt staan 200 'groene' deelfietsen verspreid. Er zijn dus geen vaste standplaatsen. Download de ‘Mobit’-app en bekijk waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Je mag overal naartoe fietsen.

mobit fiets

Kostprijs

Kostprijs rijtijd + parkeren
Je betaalt voor je rijtijd. Afhankelijk van waar je je fiets parkeert, betaal je een extra bedrag. In en rond het centrum (de free float zone) kan je je fiets gratis achterlaten. Je fiets buiten de operationele zone achterlaten, kost niets wanneer je de fiets parkeert op een Mobit-parkeerplek, die in je app staan aangeduid. Voor een zelfgekozen plek betaal je 5 euro.

Heen- en weerfiets voor 24 uur
Voor een heen- en weerfiets betaal je 3 euro voor een dag (24 uur). Je moet hem na je laatste rit wel terug brengen naar je startlocatie aan het station. Reserveer je fiets vooraf zodat je zeker bent dat hij klaar staat bij je aankomst.