Digitaal loket nog handiger

vr, 08/01/2021

Sinds kort is deze stadswebsite aangesloten bij ‘Mijn burgerprofiel’ van de Vlaamse overheid. Hierdoor moet je je als Hasselaar nog maar één keer aanmelden voor diverse applicaties van het digitaal loket. 

mijn burgerprofiel
Deel deze pagina:

Eenvoudig en veilig

Wil je inloggen? Op de homepagina hasselt.be vind je helemaal bovenaan een witte balk met de toegangsknop 'aanmelden’. Klik hierop en je kan inloggen met jouw Itsme-account , via je eIDkaart, via een token of sms.

‘Mijn Burgerprofiel’ gebruikt vernieuwende technologie op het vlak van veiligheid en de bescherming van de privacy, de zogenaamde GDPR. Als burger krijg je, naast controle over uw data, ook te zien welke overheidsdiensten jouw gegevens hebben geraadpleegd. Helemaal conform de nieuwe wetgeving.

Veilig aanmelden in het digitaal loket

In deze eerste fase zorgt ‘Mijn burgerprofiel’ voor een ‘single sign on’, dat wil zeggen dat je als websitebezoeker maar één keer moet aanmelden. Vervolgens kan je - zonder opnieuw in te loggen - verschillende transacties op de website verrichten. Zo kan bijvoorbeeld je in één keer een uittreksel uit jouw strafregister opvragen en ineens een aanvraag indienen voor inname van het openbaar domein. Je krijgt vandaag ook al toegang tot allerlei documenten bij de Vlaamse en federale overheden. Denk maar aan jouw vorige belastingaangifte of jouw opgebouwd pensioen.

Slimme stad van morgen

Mijn Burgerprofiel’ past perfect in onze ambitie om de slimme stad van morgen te zijn en te blijven. Het is de bouwsteen om in contact te treden met burgers en het maakt onze dienstverlening beter vindbaar. Deze digitale toepassing levert ook forse efficiëntiewinsten op. Voor de stadsdiensten, maar ook voor alle Hasselaren. Zo zal het platform je in een latere fase een handig overzicht geven van al jouw lopende zaken bij diverse overheden. Dit zowel op stedelijk, Vlaams als federaal niveau.