MIA-H (mode-incubator voor accessoires)

Startende modebedrijfjes

De stad Hasselt is meer dan ooit dé modestad bij uitstek. De eerste Belgische mode-incubator voor accessoires vind je aan de Blauwe Boulevard in Hasselt.

Met 49 werkplekken biedt deze mode-incubator ruimte voor startende ondernemers, ontwerpers en studenten in de sector. Ze kunnen er elkaar ontmoeten, samenwerken, krijgen er professionele begeleiding en gaan er effectief met materiaal en machines aan de slag. Zo kunnen ze uitgroeien tot volwaardige spelers in de mode-industrie van de toekomst.

Wetenschap én creativiteit onder één dak!

In het maaklabo werken ze samen met wetenschappers om de kledij van de toekomst te creëren. Technologisch vernuftig én duurzaam.

De wetenschap ontwikkelt de nodige technologie, bijvoorbeeld stoffen met ingebouwde elektronica zoals gps’en of hartslagmeters, kledij en tassen met daarin zonnepanelen verwerkt… De ontwerpers zorgen ervoor dat het er modieus uitziet. Ze gaan ook op zoek naar alternatieve grondstoffen zoals nieuwe stoffen op basis van fruitafval, algen of andere planten. Want de klassieke grondstoffen zoals katoen, polyester en leer zijn niet milieuvriendelijk.

Contact