Titel

Met de bus, fiets, auto of taxi

Nieuws
H-bus
Vanaf maandag 30 oktober rijden de H-bussen van De Lijn via nieuwe routes op grondgebied Hasselt. Let goed op, want ook de lijnnummers wijzigen. Surf snel naar de website van De Lijn en stippel hier jouw optimale route uit.
fietstrommel
In de vele rijhuizen is er vaak geen ruimte om een fiets te stallen. Daarom investeert de stad nu in enkele wijken in fietskluizen. Wil je een plaats huren? Of wil je een fietskluis aanvragen voor in je straat? Vul het formulier dan snel in.
fietsstraat
De eerste fietsstraat is er. De fietsstraat loopt van oost naar west door de binnenstad, via de Dorpsstraat, Minderbroedersstraat, Paardsdemerstraat, Zuivelmarkt, Badderijstraat en Meldertstraat. Fietsers mogen de volledige breedte van de rijbaan gebruiken. De auto is er zeker welkom, maar je mag geen fietsers inhalen en sneller rijden dan 30 km per uur.
Deelfietsen van Mobit
Geen eigen fiets? Vanaf september kan je in Hasselt gebruik maken van het fietsdeelsysteem ‘Mobit’. Dankzij het slimme slot van deze groene fietsen, kan je ze ontlenen en achterlaten op eender welke plaats in Hasselt. Handig toch!

Contacteer webmaster