Met de bus

Met de bus

Wat

Reis snel en comfortabel door Hasselt met… de bus. Ontdek op www.delijn.be alle details over:

Wie rijdt gratis met de bus?

  • Kinderen tot 6 jaar
  • Hasselaren tussen 6 en 19 jaar, die hun gratis Buzzy Pazz tonen.
  • Hasselaren met een VT of VG-statuut kunnen een gratis abonnement aanvragen.

Waar koop je een lijnkaart?

Koop je voordelige lijnkaart in één van de voorverkooppunten. Of betaal je rit aan de chauffeur, tegen een tarief dat iets hoger is.

Voordelige 10 rittenkaart

Neem je binnen Groot-Hasselt maar af en toe de bus? Kies dan voor de Hasseltpas. Dat is een voordelige tienrittenkaart voor 10 euro – te koop in de voorverkooppunten, maar niet bij de buschauffeur. Je betaalt dan maar 1 euro per rit binnen Groot-Hasselt, hoe lang dat traject ook is. Het is zelfs nog interessanter: activeer je een rit van jouw Hasseltpas, dan mag je 60 minuten de bus gebruiken voor verplaatsingen binnen de stadsgrenzen. Stap je zonder Hasseltpas op de bus? Dan geldt het normale tarief, dat een stuk duurder is.

Buzzy Pazz

Ben je tussen 6 en 19 jaar, met een domicilie in Hasselt? Dan doet de Stad Hasselt je een Buzzy Pazz cadeau. Goed voor een jaar lang gratis reizen met bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen! Zonder dat je iets moet doen. We sturen je Buzzy Pazz automatisch op. De pas is geldig tot 31 december 2018 (of tot de dag dat je in 2018, 20 jaar wordt). In januari nog geen Buzzy Pazz ontvangen? Meld dit dan bij de Lijnwinkel aan het station.