Op bezoek in het stadhuis, zonder je eigen huis te verlaten? Heel wat zaken kan je makkelijk regelen via je PC, tablet of smartphone, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.

Meldpunt discriminatie

In onze stad is er geen plaats voor discriminatie. Wie slachtoffer of getuige is van discriminatie kan dit melden.Wij werken hiervoor samen met Unia, een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. De medewerkers registreren je verhaal en zoeken, indien jij dit wenst, samen naar een oplossing of informeren je over je rechten. Dat doen ze gratis en in alle vertrouwelijkheid.

Werd je gediscrimineerd?
Klik hier om slachtoffer of getuige van discriminatie online te melden of bel gratis naar 0800 12 800. Zo word je het snelst geholpen.

Ben je slachtoffer of getuige van discriminatie bij het zoeken van een huurwoning, en wil je graag hulp bij het doorgeven van je melding? Dan kan je bij het woonloket je laten bijstaan bij het invullen van het meldingsformulier discriminatie.

Wat gebeurt er met je melding? Dat bepaal jij zelf! Je kan het gewoon melden zonder dat er gevolg aan wordt gegeven. Waarom zou je dan toch een melding doen? Als stad is het belangrijk om diverse signalen op te vangen en hoe meer personen iets melden, hoe sneller er iets mee gedaan kan worden. Klik hier en lees wat er met je melding gebeurt.

Contact