Hasseltse Mantelzorghub

Met en voor onze mantelzorgers

In Vlaanderen zijn er meer dan 600.000 mantelzorgers. Ook in Hasselt zijn er talrijke mensen, van alle leeftijden, die kort- of langdurig en onbetaald zorgen voor een zieke of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Ben jij er ook één? Als stad willen we jouw dagelijkse inzet erkennen en waarderen, maar je zeker ook ondersteunen in het opnemen van dit engagement. We begrijpen dat de druk op jou steeds groter wordt. Daarom ontwikkelen we in samenwerking met innovatiebureau IDROPS een Hasseltse Mantelzorghub, met en voor onze mantelzorgers.

Wat biedt de Mantelzorghub?

  • Het Mantelzorgcafé: We zetten in op ontmoeting, uitwisseling en informatie-overdracht.

  • Het Mantelzorgcollege: Tijdens de kerngroep en het stakeholdersoverleg ontmoeten mantelzorgers en organisaties, verenigingen, steunpunten, onderwijsinstellingen… elkaar om met en voor mantelzorgers nieuwe projecten, ondersteuningsvormen… uit te werken of aan beleidsadvisering te doen. Het doel is leren en innoveren door kruisbestuiving.
     
  • De Online Mantelzorghub: Op www.mantelzorghub.be richten we een online community voor Hasseltse mantelzorgers op, waar we alle nuttige informatie voor mantelzorgers willen centraliseren. Neem dus zeker een kijkje.

Wie zet zich hiervoor in?

De kerngroep bestaat uit mantelzorgers die de Mantelzorghub mee vorm willen geven.
De stakeholdersgroep bestaat uit mensen die (on)rechtstreeks met mantelzorgers samenwerken en mee willen werken aan een Mantelzorghub om deze mantelzorgers te ondersteunen. 

Vragen?

Heb je vragen over de Mantelzorghub? Of wil je de kern- of stakeholdrsgroep versterken? Neem dan gerust contact op met onze mantelzorgcoördinator Hilde Vaninbroukx via mantelzorg@hasselt.be of 011 23 90 00.