Maastrichterstraat

De afgelopen twee jaren werkten we hard aan de vernieuwing en modernisering van het openbaar domein in onze binnenstad. Dit om de aantrekkingskracht van Hasselt als woon- en winkelstad te vergroten. Zo kregen de Kapelstraat, Kleine Maastrichterstraat, Koning Albertstraat en de Grote Markt een geheel nieuw jasje aangemeten. Ook in 2021 zetten we de vernieuwing van onze binnenstad verder met als eerste project de bestrating in de Maastrichterstraat rondom het Borrelmanneke.

Update 18/03/2021: Beton storten rijweg

Op vrijdag 19/03/2021 leggen we de betonnen rijweg aan. Met behulp van een pomp wordt het beton tot de werfzone getransporteerd waar onze aannemer het met de hand uitvlakt en met een hogedrukspuit uitwast. Dit hele proces, van het storten tot en met het afwerken, is een tijdsintensieve klus die bijna 24 uur duurt. Wanneer het beton de juiste hardheid heeft bereikt moet het immers meteen worden afgewerkt. Dit betekent dat onze aannemer ook tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag aan het werk zal zijn.

Update 21/01/21

Initieel was het de bedoeling om de bestrating rondom het Borrelmanneke vanaf midden februari te vernieuwen. Onze aannemer kan de werken echter sneller dan verwacht starten. Zo zijn we klaar wanneer mogelijk de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen ingaan. De start is op maandag 25 januari 2021.

Planning

 • Onze aannemer start op maandag 25 januari 2021 met de opbraak van de rijweg van de Maastrichterstraat en de toekomstige wandelstrook richting de Vismarkt.
 • Is de volledige zone opgebroken, dan brengt de aannemer de betonverharding van de nieuwe rijweg en de toekomstige wandelstrook richting de Vismarkt aan.
 • Vervolgens legt de aannemer voor de handelszaken aan de noordzijde een nieuwe regenwatergoot aan.
 • Aansluitend beginnen de eerste kasseiwerken tussen de regenwatergoot en de nieuwe rijweg.
 • Tot slot worden één voor één de voetpaden afgewerkt met kasseien en plaatsen we nieuw straatmeubilair. De doopvont krijgt een plaatsje voor de ingang van het TT-center.
 • De werkzaamheden nemen zo’n zes weken in beslag. Aansluitend moeten de kasseizones nog zo’n vier weken uitharden.

Hinder

 • Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werken steeds doorheen de werfzone, ofwel via de voetpaden ofwel via de nieuwe rijweg.
 • Gemotoriseerd verkeer is vanaf maandag 25 januari 2021 niet meer mogelijk binnen de werfzone. Dit blijft zo tot na de werkzaamheden.
 • Laden en lossen gebeurt best op vanop de Vismarkt, de Sint-Jozefsstraat of ter hoogte van het Capucienenplein. Ook het huisvuil van de woningen en winkels binnen de werfzone, wordt best op deze punten voor ophaling aangeboden.
 • Wie beschikt over een badge om de verzinkbare paal te bedienen, kan hiermee ook de verzinkbare palen in de Sint-Jozefsstraat en Lombaardstraat bedienen. Via de Ridder Portmansstraat – Maagdendries – Dokter Willemsstraat – Aldestraat – Zwanestraat – Lombaardstraat – Hoogstraat – Fruitmarkt – Korstraat bereikt u de Vismarkt en de kathedraal
 • Bewoners met een garage in de Sint-Jozefsstraat bereiken deze via de Capucienenstraat en rijden weg via de kleine ring

Ontwerp

Contact