De mooiste kerstbuurt

Wat

kerstfeest

De organisatie PR8 (lees pracht) organiseert in samenwerking met onze dienst Groen jaarlijks de actie 'Kerstbuurten'. Dan gaan ze op zoek naar de mooist versierde straat in Hasselt.

In 2018 namen 62 straten deel. De stad verdeelt liefst 2.500 gratis kerstbomen in de stad en buren van de deelnemende straten slaan de handen in elkaar. Zij plaatsen de bomen in hun voortuin, zorgen zelf voor een creatieve versiering en proberen hun straat in de ultieme kerstsfeer te dompelen. Een jury gaat een kijkje nemen in alle straten en quoteert. De winnende straat wint een straatfeest. Ook het publiek mag elk jaar een favoriet kiezen.

Voor wie

Iedereen is welkom.

Vakjury

PR8, dat vrijwilligers verenigt die het openbare groen in Hasselt promoten en uitbreiden, en de Groendienst vaardigden samen 10 juryleden af. Zij trokken op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 december op rondrit naar de deelnemende straten. De tien juryleden beoordeelden de prachtig versierde buurten op basis van verschillende criteria: creativiteit, algemene kerstsfeer in de straat, decoratie, samenhorigheid van de buurt, de verlichting en de niet-verlichte decoratie. Ook dit jaar was het spannend, maar de Waterleliestraat haalde het finaal verdiend voor de Melkbeekstraat en de Schouterveldstraat. De Waterleliestraat had net zo goed ‘Snoepjesstraat’ kunnen heten, want ‘snoep’ werd als thema gekozen. Zo is de straat versierd met tientallen rood-witte zuurstokken, werd er een snoeptrein met fruitkisten gemaakt en werd de bushalte omgetoverd tot een snoephuisje met een snoepvrouwtje.   

De 10 mooiste kerstbuurten van 2018:

  1. Waterleliestraat (winnaar)
  2. Melbeekstraat
  3. Schouterveldstraat
  4. Daniëlstraat
  5. Tuilterstraat
  6. Roverstraat
  7. Henri Ecykmansstraat
  8. Lammerweg
  9. Beyenstraat
  10. Pelgrimlaan/Berenbroekstraat huisnummers 4 tot en met 50

Publieksprijs - rondrit op donderdag 27 december

Reserveer jouw gratis plaatsje in één van onze bussen die langs de 10 deelnemende mooiste kerstbuurten rijden. Er vertrekken 3 bussen op donderdag 27 december: om 18 uur, 18.30 uur en om 19 uur. Een rondrit duurt zo’n 3,5 uur en vertrekt van op de parking van de centrale Uitvoeringsdiensten (Hellebeemden 20). Wil je een zitje – en stemrecht- bemachtigen? Schrijf je dan telefonisch 011 23 93 88 of via mail naar pr8@hasselt.be. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Inschrijven mooiste kerstbuurt

Wil je jouw straat eind december letterlijk en figuurlijk laten schitteren? Maak je buren dan alvast warm om zich samen met jou kandidaat te stellen. Inschrijven voor deze populaire wedstrijd doe je immers voor 29 oktober! Bel naar 011 23 93 88 of mail naar pr8@hasselt.be.

Fotoalbum 2018

Kerstbuurt 2018

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief