Titel

Maak van je straat een kerstbuurt

Maak van je straat een kerstbuurt

Wat

De organisatie PR8 (lees pracht) organiseert in samenwerking met onze Groendienst jaarlijks de actie 'Kerstbuurten'. Dan gaan ze op zoek naar de mooist versierde straat in Hasselt. Maar liefst 1.700 kerstbomen worden gratis verdeeld onder de deelnemende straten. De buren slaan de handen in elkaar, zorgen zelf voor een creatieve versiering en gaan resoluut voor de titel van 'De mooiste kerstbuurt van Hasselt'. De uiteindelijke winnaar krijgt een buurtfeest cadeau. Ook het publiek mag elk jaar een favoriet kiezen. Dit gebeurt tijdens een sfeervolle rondrit op woensdag 28 december 2016 met 3 gratis bussen.

Voor wie

iedereen is welkom.

Hoe inschrijven

Reserveer jouw gratis plaatsje in één van onze bussen die langs de 10 deelnemende mooiste kerstbuurten rijden. Er vertrekken 3 bussen op woensdag 28 december: twee om 18 uur en een om 19 uur. Een rondrit duurt zo’n 3 uur en vertrekt van op de parking van de centrale Uitvoeringsdiensten (Hellebeemden 20). Wil je een zitje – en stemrecht- bemachtigen? Bel naar 011 23 93 88 of mail naar pr8@hasselt.be voor woensdag 21 december. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

Kostprijs

Gratis

Record aantal deelnemende straten

Maar liefst 49 buurten dingen dit jaar mee naar deze titel die we voor de 13de maal uitreiken. Dat aantal is een nieuw record. Op 13, 14 en 15 december bezoekt een jury alle deelnemers. Die jury geeft op basis van verschillende criteria punten. Naast creativiteit, algemene kerstsfeer in de straat, decoratie, samenhorigheid van de buurt en de verhouding tussen het aantal verlichte bomen en de deelnemende woningen, gaat er ook aandacht uit naar het zuinig omspringen met energie. De best versierde buurt wint een wijkfeest. Ook het publiek mag opnieuw een favoriet kiezen. De bewoners van die straat krijgen een kleine attentie.