Maak je huis inbraakveilig

Vakantietoezicht politie

Tijdens je vakantie of in een andere periode van afwezigheid, zoals een begrafenis, huwelijk of ziekenhuisopname, kun je afwezigheidstoezicht aanvragen bij de politie. De politie rijdt dan tijdens haar patrouilles op regelmatige tijdstippen langs jouw woning en houdt een oogje in het zeil. Vraag je vakantietoezicht minstens 7 dagen voor je vertrek aan via de website van de lokale politie. Blijft je vraag onbeantwoord? Contacteer dan de politie.

Inbraakadvies aan huis

Maak online een afspraak met onze preventie-expert. Hij komt bij je thuis langs om je woning van dichtbij te bekijken en advies op maat te geven. Dat huisbezoek is gratis en het advies is vrijblijvend.

Inbraakadvies op je bouwplan

Leg je (ver)bouwplannen op tafel bij de dienst Preventie. Je krijgt meteen de juiste tips voor een zo veilig mogelijk huis. Dat is een stuk goedkoper dan achteraf te moeten aanpassen. Het advies is trouwens vrijblijvend en helemaal gratis. Maak online een afspraak.

Organiseer een infosessie inbraakbeveiliging

Ben je lid van een vereniging of ken je meer mensen in je omgeving met een onveiligheidsgevoel? Je kan ook een gezamenlijke infosessie van de stedelijke dienst Preventie boeken. Je krijgt een folder, advies en tips, die jullie helpen om jullie woning inbraakveilig te maken. Vraag je gezamenlijke infosessie online aan en we zoeken samen een geschikte datum.

Inbraakbabbel

Gelegenheidsinbrekers plegen de meeste inbraken. Ze slaan pas toe, als ze een woning zien waar ze gemakkelijk en snel hun slag slaan. Met een paar simpele ingrepen voorkom je dat ze in de verleiding geraken om iets te proberen. Hoe? Dat presenteren we je graag tijdens een inbraakbabbel. Vergelijk het met een Tupperware-avond: je nodigt vrienden, familie en buren uit. Onze adviseur demonstreert je de handigste technieken en beveiligingsmiddelen in een relaxte sfeer, bij jou thuis. De organisatie van een inbraakbabbel is helemaal gratis. Maak online een afspraak.

Start je eigen buurtinformatienetwerk

In de ideale wereld houden ook je buren een oogje in het zeil. Je kunt dat oogje organiseren, in de vorm van een buurtinformatienetwerk (BIN). BIN’s zijn georganiseerde samenwerkingsverbanden tussen burgers en politie. Ze wisselen informatie uit en signaleren mogelijke bedreigingen. Dat is erg zinvol, want een gouden tip van een wakkere burger kan veel inbraken voorkomen of oplossen. Voel jij er wel wat voor om een dergelijk initiatief op poten te zetten? Ontdek alles over BIN

Voor wie

Hasselaren

Bedrag

Gratis

Contact