Logge ambtenaren? Dat tijdperk is voorbij!

ma, 21/12/2020

Dorien Smeets werkt sinds juli 2019 als senior projectmanager bij Stad Hasselt. Voordat ze de overstap naar de overheidssector maakte, werkte ze als consultant bij een van de ‘Big Four’-consultingbedrijven in Brussel. En haar ambitie? Die heeft ze gewoon meegenomen naar Stad Hasselt. Over de switch van privé naar overheid, telewerken en kansen zien.

Dorien
Deel deze pagina:

“Logge ambtenaren? Dat tijdperk is voorbij”

“Toen ik aan mijn vrienden bekendmaakte dat ik van job zou switchen, was hun eerste reactie: ‘Ah, ga je dan zo’n typische ambtenaar worden?’. Ik merk dat dat vooroordeel over de ambtenarij nog wel leeft, maar zelf heb ik dat nooit zo ervaren. Hier bij Stad Hasselt werken veel jonge ambitieuze mensen, en vanuit de stad zelf wordt ook volop ingezet op vernieuwing, professionalisering en modernisering. Wat voor mij het belangrijkste is, is de inhoud van de job. Of dat nu binnen een privéonderneming of overheidsinstantie is, vind ik bijzaak: ik heb voor deze job gekozen omdat die me aanspreekt en ik mezelf er goed in kan ontplooien. Dat ik dat nu dicht bij huis kan doen, is natuurlijk mooi meegenomen.”

Dorien Smeets

Eén groep, honderden profielen

“Als senior projectmanager werk ik samen met mijn collega’s aan projecten om de werking van Stad Hasselt nog te verbeteren. Dat gaat onder andere over processen optimaliseren, softwaretools implementeren, gestructureerd werken, diensten helpen om zich te herorganiseren, etc. Doel is om als organisatie nog efficiënter en klantgerichter te werken.... Dingen realiseren die een positieve impact hebben op de hele organisatie – en soms ook op de burgers zelf – vind ik heel belangrijk. Mijn takenpakket is zeer divers en ik werk met zeer verschillende mensen samen. Die afwisseling van projecten en diversiteit van teams binnen één organisatie – Stad Hasselt - is enorm boeiend."

Dorien


“De ene dag zit ik met ingenieurs rond tafel, de andere dag met maatschappelijk werkers. Die grote diversiteit binnen onze organisatie maakt het net zo boeiend.”

Telewerken pre-corona

“Een van de eerste projecten die ik bij Stad Hasselt toegewezen kreeg, was de uitrol van telewerk. Dat was een dankbaar project om de organisatie meteen heel goed te leren kennen. Ik heb zo een goed beeld gekregen van de diverse teams, die in het kader van telewerk soms andere vragen en noden hadden. Telewerk voor een dienst boekhouding is anders dan voor de dienst kinderopvang of voor onthaalmedewerkers ... Omwille van corona is telewerken dan ineens versneld uitgerold, maar we hadden het kader en de spelregels gelukkig al klaarstaan.”

Kansen zien en grijpen

“De uitdaging zit net in het continu evolueren en heruitvinden van de manier waarop de taken van een stad uitgevoerd worden. Daar zijn nog heel veel mogelijkheden, en het is interessant om te kijken wat er nog allemaal zou kunnen. Ik krijg daarbij heel veel vrijheid om mijn job op míjn manier in te vullen."

 

"Er zijn genoeg kansen binnen de overheidssector, wie weet wat ik over tien jaar doe."

Dorien wandelend door de gang

Bij de stad Hasselt sta je aan het roer van je carrière! Je bouwt mee aan een toonaangevende centrumstad. En vooral: je werkt met een hart voor de mensen hier. Hasselaren, bezoekers, mensen die hier werken of studeren…Ben jij ondernemend, positief kritisch en zie je je werk graag in een breder perspectief? De stad Hasselt transformeert van een klassieke overheid naar een hedendaagse werkgever. Je zet samen met ons in op innovatie, technologie en belangrijke ontwikkelingen in de samenleving. Je krijgt meer dan 1700 collega’s, want de stad Hasselt is één van de grootste werkgevers in de regio. 

Iets voor jou? Bekijk onze vacatures.