Kruispunten Maastrichtersteenweg

Kruispunten Maastrichtersteenweg

Aanleiding

De riolerings- en wegeniswerken in de Willekensmolenstraat-Voorstraat-Muggenstraat bereiken hun laatste fase. Tijdens deze fase vervangen we de riolering en wegenis van de kruispunten met de Maastrichtersteenweg.

Verloop

Werken kruispunten Maastrichtersteenweg

Op vrijdag 27 oktober 2017 start onze aannemer dan met het kruispunt Voorstraat-Maastrichtersteenweg. Eerst wordt de oude bestrating opgebroken. Aansluitend vernieuwen we de riolering en leggen we er nieuwe wegenis aan. Vanaf maandag 30 oktober 2017 breken we ook het kruispunt Bosstraat-Maastrichtersteenweg-Casterstraat op. Ook daar volgt aansluitend de aanleg van nieuwe riolering en wegenis. Gelijktijdig legt Proximus een nieuw glasvezelnetwerk aan. Hiervoor worden plaatselijk delen van de stoep tussen beide kruispunten opgebroken.

Tijdens deze werken sluiten we beide kruispunten af voor het autoverkeer en fietsers. Voetgangers mogen wel voorbij de werfzones. Bewoners en bezoekers van de woningen tussen beide kruispunten in kunnen via de Harpstraat. Om dit mogelijk te maken halen we de paaltjes op het kruispunt Harpstraat-Maastrichtersteenweg tijdelijk weg en is verkeer er gedurende de werken in beide richtingen toegelaten.

Tijdens de werken aan de kruispunten verloopt de huisvuilophaling normaal. De huisvuilwagen bedient via de Harpstraat de zone tussen de twee kruispunten. Bewoners van de woningen rondom het kruispunt plaatsen hun huisvuil best voorbij de werfzone.

Als de weeromstandigheden gunstig blijven, zijn beide kruispunten nog voor de start van de kerstvakantie klaar.