Schrijven

schrijven

Schrijven

literaire facetten schrijven

Wil je graag schrijven? Heb je altijd graag geschreven? Of wil je ontdekken of het iets voor jou is? Dan is de cursus schrijven iets wat je zoekt. De cursus is vooral gericht op de praktijk van het schrijven, schrijfervaring is niet noodzakelijk. Leeftijd speelt geen rol.

In het eerste jaar krijg je een degelijke basis van proza en poëzie. Je experimenteert met diverse stijlen en gaat op zoek naar je eigen stijl. Tijdens het tweede jaar oefen je diverse genres; kortverhalen, reisverhalen, columns en cursiefjes, monoloog en ook de klassieke genres als sprookjes, mythes en legenden. In het derde jaar schrijf je een eindwerkje in een zelfgekozen genre. Je krijgt grondige feedback op je teksten in een veilige, opbouwende sfeer.

We lezen en bestuderen natuurlijk ook teksten van onze grote voorbeelden en gaan af en toe op theaterbezoek of naar een literair evenement. Want goed schrijven, leer je ook door te kijken hoe anderen het aanpakken.

Wat?
3 uur per week gedurende 3 schooljaren

Waar?
Hasselt

Wie?
vanaf 15 jaar, geen voorkennis vereist

Wanneer?
1ste jaar
dinsdag 13u-16u
donderdag 18u-21u (indien voldoende inschrijvingen)

2de jaar
dinsdag 13u-16u
dinsdag 18u-21u

3de jaar
maandag 14u30-17u30
maandag 18u-21u

script schrijven

Na de basisopleiding kan je je inschrijven voor "script". In ons schrijfatelier word je daar drie jaar lang begeleid en gecoacht bij het schrijven van jouw roman, dichtbundel, toneelstuk of filmscript. Je krijgt ook feedback van je collega's en geeft hen op jouw beurt ook feedback. Daarnaast maak je kennis met de wereld van uitgeven en auteursrecht. We gaan naar literaire evenementen zoals gesprekken met auteurs.

Wat?
3 uur per week gedurende 3 schooljaren

Waar?
Hasselt

Wie?
voor leerlingen die de opleiding literaire facetten hebben afgerond.

Wanneer?
1ste jaar
dinsdag 18u30-21u30

2de jaar
dinsdag 9u30-12u30
woensdag 18u-21u