Over knst.

knst algemeen

Over knst.

We mogen het eindelijk uitroepen. De hele wereld mag het weten. Vanaf nu heten wij knst.!

Dit is tegelijk ook de plek, de broedplaats waar knst.beeld en knst.podium gehuisvest zijn. Na de woelige tijden van corona, willen we volle gas vooruit! knst. wil bruisen en groeien. knst. wil een open huis zijn voor iedereen die creativiteit en kunst wil beleven en proeven. Vanzelfsprekend willen we hierbij onze geschiedenis niet verloochenen. We bouwen verder op onze jarenlange expertise in muziek-, woord-, dans- en beeldonderwijs. We blijven gaan voor kwaliteit. Leerling en bezoeker staan centraal.

Onze 130 medewerkers schrijven vol enthousiasme mee aan een nieuw hoofdstuk, aan knst. We bouwen er aan een hedendaags relevant uitgeruste school waar digitale toepassingen een belangrijk onderdeel vormen van kwaliteitsvol kunstonderwijs. Met de steun van stad Hasselt kunnen we blijven inzetten op inhoud en kwaliteit. We staan dan ook klaar om met een nieuwe adem de toekomst tegemoet te gaan. Onze deuren staan open voor iedereen: kinderen, jongeren, volwassenen. Van speels, zoekend tot artistiek vervolmakend.

We beschouwen het als onze taak om iedereen in en om Hasselt warm te maken voor kunst in de breedste zin van het woord. knst. staat dan ook voor toegankelijk, vriendelijk, persoonlijk, verbindend, kunstzinnig, creatief, leergierig, onderwijzend, innovatief, kwalitatief, open en bruisend. Je kan bij knst. terecht in Hasselt, Alken, Zonhoven en Diepenbeek. Van harte welkom op knst. want voor kunst moet je bij knst. zijn!

knst. open voor creatie
knst. open voor iedereen