Kerstshoppen in Hasselt

kersthoppen in Hasselt

Winkels open op zondag

Pakjes voor onder de dennenboom? Je kan het in de binnenstad bij elkaar komen shoppen tijdens speciale koopweekends op 15-16 december, 22-23 december en 29 december. Op zondag zijn de meeste winkels open tussen 11 en 18 uur. Ook tijdens weekdagen heten de handelaars je natuurlijk van harte welkom.

Een stad als Hasselt verlaat je nooit met lege handen. Flaneer langs etalages, snuffel in exclusieve boetieks en ontdek de nieuwste trends. Veel shopplezier gewenst!

 

Parkeertips

In onze stad is het heel gezellig tijdens de eindejaarsperiode, en dus ook gezellig druk. Schuif parkeerstress aan de kant, en verplaats je slim naar de winkels.

 • Te voet of met de fiets: Woon je niet zo ver van het centrum, kom dan te voet of met de fiets. Geen spatje file, en je mist niks van de sfeer. Aan het Groenplein, Capucienenplein, Stationsplein of aan de gratis parking Boudewijnlaan kan je je fiets kwijt in een bewaakte fietsenstalling.
   
 • Met de bus: Is het toch een beetje te ver, of zit het weer niet mee? Neem het openbaar vervoer. Op de website van De Lijn kan je je trip minutieus plannen. Je geeft je eigen adres en je bestemming in en je krijgt een kant-en-klaar ‘reisschema’.
   
 • Met de auto:
  • Bekijk hier het volledig overzicht waar je gratis of betalend kan parkeren dichtbij het centrum.
  • Van de gratis parkings P+R Alverberg, P+R Hasselt-Zuid en P+R Kapermolen rijden er tijdens de koopweekends, ongeveer om de 15 minuten, gratis pendelbussen naar het centrum. Op de kleine ring en in het centrum kan je je gemakkelijk en snel verplaatsen met de gratis hop on/hop off pendelbussen. Zo moet je nooit lang wachten op vervoer van en naar de binnenstad!
  • Je parkeert best niet in de binnenstad, want die wordt tussen 14 en 18 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

 

Gratis shoppingpendel

Parkeer je auto op een gratis parking P+R Alverberg, P+R Hasselt-Zuid en P+R Kapermolen en neem de gratis shoppingpendel naar het centrum.

Zo vermijd je de verkeersdrukte in het centrum én parkeerstress. Handig toch! De pendelbussen rijden op 15-16 december, 22-23 december en 29-30 december van 11 tot 18.30 uur, om de 15 minuten in beide richtingen. En dat helemaal gratis. De laatste terugrit naar de parking passeert afhankelijk van de verkeersdrukte tussen 18.30 en 18.45 uur. 

 • P+R Alverberg - halte Havermarkt
 • P+R Carpoolparking Hasselt-Zuid - halte Leopoldplein 
 • P+R Kapermolen - halte Dusartplein

 

Op de kleine ring en in het centrum kan je je gemakkelijk en snel verplaatsen met de gratis' hop on/hop off' centrum- en boulevardbussen.

Deze centrumpendel en boudelvardpendel rijden gratis op :

 • zaterdag (15, 22, 29 december) van 9.30 tot 19 uur, om de 15 minuten. De laatste bus passeert afhankelijk van de verkeersdrukte tussen 18.45 en 19.00 uur.
 • zondag (16, 23, 30 december) van 12 tot 20 uur, om de 15 minuten. De laatste rit passeert afhankelijk van de verkeersdrukte tussen 19.45 en 20 uur.

Route:

 • Centrumpendel= busroute station – Grote Markt (station – Diesterpoort – Grote Markt – Kapelstraat – station)
 • Boulevardpendel= busroute kleine ring (station – Diesterpoort – Leopoldplein – Kunstlaan (CCHA) – Dusartplein (Winterland) – Molenpoort (Primark) – Station)

Zondag 30 december

Plan je in het weekend van 29-30 december een bezoekje aan Hasselt? Ook dan rijden de gratis pendelbussen en de hop on/hop off bussen. Op zaterdag 29 december zijn de winkels in het centrum open van 10 tot 18 uur en op zondag 30 december openen sommige handelaars de deuren. Om niet voor verrassingen te staan, check je best hun eigen websites. Winterland Hasselt is dat weekend open tot 22 uur en de Grand Café tot 24 uur.