Kerstshoppen

Pakjes voor onder de dennenboom? Je kan het in de binnenstad bij elkaar komen shoppen tijdens speciale koopweekends op 9-10 december, 16-17 december én 23-24 december. Ook tijdens weekdagen heten de handelaars je natuurlijk van harte welkom.

Kerstshoppen

kerstshoppen

Koopzondag

Een stad als Hasselt verlaat je nooit met lege handen. Flaneer langs etalages, snuffel in exclusieve boetieks en ontdek de nieuwste trends.

Tijdens de drie koopweekends – op 9-10 december, 16-17 december en 23-24 december – wordt de Hasseltse binnenstad opnieuw ondergedompeld in de kerstsfeer. De winkels zijn op de koopzondagen geopend tussen 11 en 18 uur, met uitzondering van kerstavond. Dan sluiten ze om 16 uur de deuren. Tijdens de shoppingweekends verrassen we je graag met allerlei animatie die het eindejaarshoppen in onze binnenstad net dat tikkeltje gezelliger zullen maken. Tip: In het voormalige pand van United Brands in de Maastrichterstraat vind je dan ook een nieuw pop-up winkels. 

Het startschot van de solden weerklinkt op woensdag 3 januari. De daaropvolgende zondag, 7 januari, is het opnieuw koopzondag en  zijn de winkels geopend. Veel shopplezier gewenst!
 

Extra winkelbudget te winnen

Wie met zijn Joyn-kaart tussen 9 december en 7 januari een aankoop doet bij één van de aangesloten Joyn-handelaars, krijgt een virtueel lotje van de Hasselt in het Wit-wedstrijd. In de week van 18 december, 25 december en 2 januari loten we telkens een tussentijdse winnaar uit. OZij krijgen een Hasseltbon ter waarde van 250 euro. Op 8 januari 2018 kiezen we één grote winnaar. Hij of zij krijgt een shoppingbudget van maar liefst 1.000 euro (in Hasseltbonnen).

Heb je nog geen Joyn-klantenkaart? Download de gratis applicatie of vraag je fysieke klantenkaart bij één van de joyn-handelaars. Scan je voor de eerste keer? Dan ontvang je een e-mail om je Joyn-profiel aan te maken.

Midwintermarkt

Op zondag 17 december is er ook onze jaarlijkse Midwintermarkt van 15 tot 20 uur op het Dusartplein met cadeaukraampjes van marktkramers, verenigingen en hobbyisten.

Geen parkeerstress

In onze stad is het heel gezellig tijdens de eindejaarsperiode, en dus ook gezellig druk. Schuif parkeerstress aan de kant, en verplaats je slim naar de winkels.

 • Te voet of met de fiets: Woon je niet zo ver van het centrum, kom dan te voet of met de fiets. Geen spatje file, en je mist niks van de sfeer. Aan het Groenplein, Capucienenplein, Stationsplein of aan de gratis parking Boudewijnlaan kan je je fiets kwijt in een bewaakte fietsenstalling.
 • Met de bus: Is het toch een beetje te ver, of zit het weer niet mee? Neem het openbaar vervoer. Op de website van De Lijn kan je je trip minutieus plannen. Je geeft je eigen adres en je bestemming in en je krijgt een kant-en-klaar ‘reisschema’.
 • Met de auto: Kom je toch met de auto?
  • De binnenstad wordt tussen 14 uur en 18 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • Bekijk hier het volledig overzicht waar je gratis of betalend kan parkeren dichtbij het centrumof parkeer je auto op een gratis parkeerterrein en neem de gratis pendelbus naar het stadscentrum.
   • Shoppingpendel: Van de gratis parkings Alverberg, Hasselt-Zuid en Boudewijnlaan rijden er tijdens de koopweekends 9-10, 16-17 en 23-24 december ongeveer om de 15 minuten gratis shoppingpendelbussen. Die rijden helemaal gratis tussen 10.30 en 19.30 uur, in beide richtingen. Op zondag 24/12 is dit uitzonderlijk tot 16u30.
   • Vanaf de parking aan de Boudewijnlaan mag je gratis de reguliere buslijnen gebruiken. Er is een halte ter hoogte van het Rijksadministratief Centrum (RAC). Zo rijd je tot aan het Kolonel Dusartplein of alle haltes op de kleine ring en het station, en weer terug. Je betaalt niks, maar vraag wel een ticketje bij de chauffeur.