De mooiste kerstbuurt

Wat

De organisatie PR8 (lees pracht) organiseert in samenwerking met onze dienst Groen jaarlijks de actie 'Kerstbuurten'. Dan gaan ze op zoek naar de mooist versierde straat in Hasselt. Maar liefst 2.800 kerstbomen worden gratis verdeeld onder de deelnemende straten. De buren slaan de handen in elkaar, zorgen zelf voor een creatieve versiering en gaan resoluut voor de titel van 'De mooiste kerstbuurt van Hasselt'. De uiteindelijke winnaar krijgt een buurtfeest cadeau. Ook het publiek mag elk jaar een favoriet kiezen.

Winnaars 2019

  • Deelname van 67 straten
  • Prijs van de vakjury: Daniëlsstraat
  • Prijs van het publiek: Melbeekstraat

De vakjury beoordeelde de prachtig versierde buurten op basis van creativiteit, algemene kerstsfeer in de straat, decoratie, samenhorigheid van de buurt, de verhouding tussen het aantal verlichte bomen en de deelnemende woningen en het zuinig omspringen met energie.

Waarom de Daniëlsstraat? Hun zelfgemaakte decoratie uit recyclagemateriaal bestond uit sneeuwmannetjes, kleine kerststalletjes en zelfs een rendier. In de straat stond een brievenbus waar de kinderen uit de buurt brieven konden posten voor de kerstman. Een grote, gezellige kersthut die deed terugdenken aan een woonkamer uit grootmoeders tijd maakte het geheel compleet.

Voor wie

Alle Hasseltse straten kunnen deelnemen.

Kostprijs

Gratis

Inschrijven mooiste kerstbuurt

Wil je jouw straat eind december letterlijk en figuurlijk laten schitteren? Maak je buren dan alvast warm om zich samen met jou kandidaat te stellen. Meer info over hoe je kan inschrijven voor deze populaire wedstrijd volgt nog.

Bekijk het volledig fotoalbum

Kerstbuurten 2019

De deelnemende buurten 2019

Contact