De mooiste kerstbuurt

Wat

Fonkelende lichtjes, dennengeur, glinsterende kerstballen... Wie houdt er niet van de sfeer van kerst? Net zoals de voorbije jaren gaat de organisatie PR8 (lees pracht) in samenwerking met onze dienst Groen ook nu weer op zoek naar de mooiste kerstbuurt van Hasselt. Maar liefst 3.450  kerstbomen worden gratis verdeeld onder de deelnemende straten. De buren slaan de handen in elkaar, zorgen zelf voor een creatieve versiering en gaan resoluut voor de titel van 'De mooiste kerstbuurt van Hasselt'. De uiteindelijke winnaar krijgt een buurtfeest cadeau. Ook het publiek mag elk jaar een favoriet kiezen. Kun je minstens tien buren warm maken om jullie straat letterlijk en figuurlijk te laten schitteren in december? Stel jullie kandidaat vóór 31 oktober 2021 en waag je kans!

Bekijk het fotoalbum kerstbuurten 2020

Kerstbuurten 2020

Voor wie

Alle Hasseltse straten kunnen deelnemen als er minstens 10 buren mee doen.

Inschrijven mooiste kerstbuurt

Wil je jouw straat eind december letterlijk en figuurlijk laten schitteren? Maak je buren dan alvast warm en stel jullie kandidaat ten laatste op 31 oktober 2021.

Gegevens aanvrager
Ik weet hoeveel bomen er nodig zijn in mijn straat

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring

Infoavond deelnemende straten

De stad Hasselt organiseert in het najaar nog een infoavond voor de deelnemende straten. We vragen de deelnemende straten om 1 of 2 personen af te vaardigen om naar de infoavond te komen. De data voor de infoavonden in 2021 zijn nog niet bepaald.

Klaar, gereed, start

  • In de eerste week van december leveren we de kerstbomen in de deelnemende straten.
  • De wijze en data van jurering worden gecommuniceerd op de infoavond.
  • De publieksprijs wordt toegekend via een online fotowedstrijd op de sociale media en website van de Stad Hasselt tijdens de kerstvakantie
  • We wensen alle deelnemers veel succes bij het creëren van een warme en gezellige buurt!

 

Winnaars 2021

Maar liefst 89 buurten namen  deel aan deze actie. Het hoogste aantal ooit.
De vakjury kiest de Paggestraat en het publiek de Kattendansstraat als winnaar van de publieksprijs. Je kan de filmpjes van de 10 mooiste buurten hier herbekijken.

Contact