De mooiste kerstbuurt

Wat

De organisatie PR8 (lees pracht) organiseert in samenwerking met onze dienst Groen jaarlijks de actie 'Kerstbuurten'. Dan gaan ze op zoek naar de mooist versierde straat in Hasselt. Maar liefst 3.450  kerstbomen worden gratis verdeeld onder de deelnemende straten. De buren slaan de handen in elkaar, zorgen zelf voor een creatieve versiering en gaan resoluut voor de titel van 'De mooiste kerstbuurt van Hasselt'. De uiteindelijke winnaar krijgt een buurtfeest cadeau. Ook het publiek mag elk jaar een favoriet kiezen.

De vakjury kiest de Paggestraat

Maar liefst 89 buurten nemen dit jaar deel aan deze actie. Het hoogste aantal ooit. Er zitten weer heel wat pareltjes onder de deelnemers. Maar over de winnaar, de Paggestraat, bestaat geen twijfel.

De bewoners kiezen als centrale thema sneeuwmannen, die op ludieke wijze zijn voorzien van een mondmasker. Met respect voor de geldende maatregelen probeert de buurt ook het onderlinge contact in de mate van het mogelijke te behouden. Verder valt de variatie aan versiering op, met als blikvangers de kerststerren gemaakt van oude kapstokken. Over een groot deel van de straat hangt één langgerekte guirlande. De uniforme verlichting zet de puntjes op de i.

Het publiek kiest de Kattendansstraat

Uit de 10 mooiste buurten koos het publiek de Kattendansstraat als winnaar van de publieksprijs. Je kan de filmpjes van de 10 mooiste buurten hier herbekijken.

Bekijk de sfeerfilmpjes van de top 10 Hasseltse kerstbuurten

Deelnemende buurten 2020

Bekijk het fotoalbum kerstbuurten 2020

Kerstbuurten 2020

Contact