Bij stad Hasselt kan ik het verschil maken voor de burger

di, 16/03/2021

Jan Bloemen plaatste als zakelijk directeur het kunstencentrum Z33 helemaal op de kaart. De visie die hem dreef kan hij vandaag opnieuw kwijt in zijn job als directeur van het departement Economie, Toerisme en Innovatie bij de stad Hasselt.  

Jan Bloemen
Deel deze pagina:

Open blik op de toekomst

“Ik ben architect van opleiding en werkte aan het begin van mijn carrière bij enkele grote bureaus. Ik was altijd heel erg geboeid door de visie en de drijfveer achter een project. Hoe wonen en leven we samen? En hoe zetten we onze ruimte daarvoor in? Zo kwam ik ook bij Z33 terecht. Ze zochten een projectleider om kunstprojecten in de openbare ruimte te realiseren, die bezoekers op een andere manier naar het landschap laten kijken. Het doorkijkkerkje in Borgloon is er een bekend voorbeeld van. Verschillende verhaallijnen samenbrengen, met een open blik op de toekomst, dat zit ook helemaal in de job die ik nu doe. Ik denk graag kritisch mee na over hoe we onze maatschappij vormgeven.” 

Jan Bloemen

Hardwerkende mensen met visie

Met een gerust hart liet Jan Bloemen het Huis voor Actuele Kunst Design & Architectuur achter. Z33 huist nu in een prachtig nieuw gebouw, ontworpen door de Italiaanse architecte Francesca Torzo. “Toen Z33 haar nieuw museumgebouw opende, was het voor mij tijd om daar afscheid te nemen. De vacature bij de stad Hasselt kruiste mijn pad en ik besloot om te solliciteren. De realiteit bleek goed overeen te komen met de positieve indrukken die ik had over de werking van de stad. De stad Hasselt heeft inderdaad de transitie ingezet naar moderne werkgever, centrumstad en provinciehoofdstad. Een voorbeeld daarvan? De realisatie van het vaccinatiecentrum. We hebben dit grote project met een aantal collega’s in minder dan een paar weken gerealiseerd. Een knappe prestatie en sterk teamwerk over veel afdelingen heen. Er lopen hier dan ook heel wat hardwerkende mensen rond met visie, een sterke drive en veel enthousiasme voor hun werk. Dit is echt een bedrijf waar je het verschil kunt maken voor de burger!” 
 

Jan Bloemen

"De stad Hasselt heeft inderdaad de transitie ingezet naar moderne werkgever, centrumstad en provinciehoofdstad."

Veel energie in training en coaching

“Als ambtenaar van de lokale overheid wil je voor burgers en ondernemers het verschil kunnen maken. De beleidsthema’s toerisme, economie en innovatie die ik opvolg, spelen daarin een belangrijke rol. Toerisme heeft een grote economische impact op de stad. Innovatie is dan weer een transversaal thema en belangrijk voor de toekomst van onze stad. Daar zetten alle stadsdiensten op in. De coronacrisis heeft die innovatiebeweging trouwens nog versneld. De nieuwe teamleider komt straks terecht bij een moderne en aantrekkelijke werkgever die helemaal mee is met zijn tijd. We steken veel energie in training on the job, coaching en leiderschapstrajecten. Hybride werken is het uitgangspunt geworden. Ik denk dan ook dat onze kantooromgeving steeds meer evolueert naar een plek waar je elkaar ontmoet, met elkaar overlegt en elkaar uitdaagt. Thuis kun je je werk dan in alle rust en volle concentratie doen.” 
 

"Innovatie is belangrijk voor de toekomst van onze stad en de coronacrisis heeft die beweging nog versneld."

Jan Bloemen

Teamcoach economie gezocht

“We zijn op zoek naar een teamleider voor ons team economie. Hij of zij zal leidinggeven aan een team van een achttal personen, ieder met hun eigen specialisme. De teamleider zorgt voor een goede afstemming en communicatie. Hij begeleidt en coacht het team zodat iedereen zijn werk zo goed mogelijk kan uitvoeren. En ook ons ambitieuze beleidsakkoord vraagt een efficiënt projectmanagement en slimme inzet van mensen en middelen. We zoeken een verbinder, een peoplemanager die verschillende mensen en karakters laat samenwerken. Daarbij houden we voor ogen dat we de ambitie hebben om een sterke partner te zijn voor ondernemers en handelaars tijdens hun ondernemingsavontuur. We willen er zijn voor zowel de starter als de gevestigde waarde. Bij ons ligt de vraag hoe wij als stad hen bij hun hele ondernemerstraject kunnen bijstaan. De tijden veranderen, de behoeften van de klant ook. Die uitdagingen gaan we graag met elkaar en de nieuwe teamleider aan.”

Ontdek hier de vacature

Bij de stad Hasselt sta je aan het roer van je carrière! Je bouwt mee aan een toonaangevende centrumstad. En vooral: je werkt met een hart voor de mensen hier. Hasselaren, bezoekers, mensen die hier werken of studeren…Ben jij ondernemend, positief kritisch en zie je je werk graag in een breder perspectief? De stad Hasselt transformeert van een klassieke overheid naar een hedendaagse werkgever. Je zet samen met ons in op innovatie, technologie en belangrijke ontwikkelingen in de samenleving. Je krijgt meer dan 1700 collega’s, want de stad Hasselt is één van de grootste werkgevers in de regio. 

Iets voor jou? Bekijk onze vacatures.