Inspraak voor kinderen en jongeren

Jeugdraad: +16 jarigen aan het woord

De jeugdraad is een verzameling van jonge mensen (16 tot 30 jaar) die zich bekommeren om wat het stadsbestuur allemaal wel én niet beslist voor kinderen en jongeren. Jongeren kunnen via de jeugdraad hun mening geven over het jeugdbeleid van stad Hasselt.

Ontdek alles over jeugdraad

Basta Bende: 12-jarigen aan het woord!

Kinderen nemen zelf het heft in handen en kiezen – onder de noemer ‘Basta Bende’ – de hot topics die ze onder de aandacht willen brengen. Kinderen maken het nieuws dus. Onder begeleiding van Villa Basta trekken ze de straat op. Gewapend met microfoon en camera. Op zoek naar antwoorden op hun vragen. De Basta Bende stapt altijd recht op doel af en schuwt geen vragen. De resultaten zijn tegelijk duidelijk, tof, speels en verrassend.

Elk jaar lanceert de dienst Jeugd een oproep aan alle leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de Hasseltse scholen om deel te nemen aan de Basta Bende. Een tiental hypergemotiveerde kinderen worden vervolgens geselecteerd en komen enkele woensdagnamiddagen van 14 tot 16.30 uur samen in het centrum van Hasselt. Ze gaan op zoek naar nieuwe manieren om van Hasselt een nog toffere stad voor kinderen te maken. Blijf op de hoogte en volg hun website bastabende.be

kinderen op onderzoek

Dienst Jeugd

Er is een stadsdienst die bezig is met de wensen en noden van kinderen & jongeren in onze stad. Dat is de jeugddienst. Hier werken 6 personen die met van alles en nog wat bezig zijn, maar super véél tijd investeren in de ondersteuning van onze Hasseltse jeugdverenigingen en allerlei jeugdinitiatieven op Hasselts grondgebied. Heb je een vraag? Mail, bel of kom gerust op bezoek in 't Scheep (Limburgplein 1).

Contact