Inspraak voor kinderen en jongeren

HOEZITET

‘Hoezitet’ is een groep van 8 jongeren tussen de 20 en 35 jaar die elk op zijn/haar manier de handen uit de mouwen steekt voor de Hasseltse jeugd. Zij bekommeren zich om wat het stadsbestuur allemaal wel én niet beslist voor kinderen en jongeren. Jongeren kunnen via HOEZITET hun mening geven over het jeugdbeleid van stad Hasselt.

Ontdek alles over HOEZITET

Basta Bende: 12-jarigen aan het woord!

Kinderen nemen zelf het heft in handen en kiezen – onder de noemer ‘Basta Bende’ – de hot topics die ze onder de aandacht willen brengen. Kinderen maken het nieuws dus. Onder begeleiding van Villa Basta trekken ze de straat op en maken ze verrassende filmpjes en reportages. Op zoek naar antwoorden op hun vragen.

Elk jaar lanceert de dienst Jeugd een oproep aan alle leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de Hasseltse scholen om deel te nemen.

Ontdek alles over de Basta Bende

Dienst Jeugd

Er is een stadsdienst die bezig is met de wensen en noden van kinderen & jongeren in onze stad. Dat is de jeugddienst. Hier werken 6 personen die met van alles en nog wat bezig zijn, maar super véél tijd investeren in de ondersteuning van onze Hasseltse jeugdverenigingen en allerlei jeugdinitiatieven op Hasselts grondgebied. Heb je een vraag? Mail, bel of kom gerust op bezoek in 't Scheep (Limburgplein 1).

Contact