Inschrijven op school

Inschrijven op school

Wat

De inschrijvingen in het basisonderwijs in Hasselt voor het schooljaar 2018 - 2019 starten op 5 maart 2018. In kleuter- en lagere scholen geldt een voorrangsregel. Gaat er al een oudere broer of zus van je kind naar dezelfde school? Of is de mama of papa personeelslid in dezelfde school? Dan mag jij je kind al inschrijven in de voorrangsperiode, van 1 februari tot en met 2 maart 2018. Ontdek alles over het inschrijvingsbeleid op www.inschrijvingsrecht.be.

Voor wie

  • Je kind gaat voor het eerst naar de kleuterschool. Is het in 2016 geboren? Maak dan nu al werk van zijn of haar inschrijving. Dit is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
  • Je kind gaat van de lagere school naar het secundair onderwijs.
  • Je kind verandert van school.

Hoe schrijf je jouw kind in?

Kies de school en ga langs om je kind in te schrijven. Vraag een bewijs van je inschrijving, met vermelding van de dag en het uur. Zo ben je er zeker van dat alles in orde is.

Welke school kies je?

In Hasselt is een kleuter- of lagere school nooit verder dan 5 kilometer verwijderd. Een school dicht bij huis biedt veel voordelen: schoolvriendjes wonen om de hoek en je verliest weinig tijd in de dagelijkse drukte van de spitsuren. Maak daarom snel werk van de inschrijving in de school van jouw keuze. De plaatsen zijn soms beperkt. Bekijk hier de volledige lijst van kleuter- of lagere scholen in Hasselt.

In de secundaire scholen is er altijd plaats in de eerste graad. Bepaal de schoolkeuze samen met je kind, met aandacht voor zijn of haar talenten en interesses.  De leerkracht van de basisschool of de begeleider van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) geeft jullie graag advies om slim te kiezen.

Kostprijs

Gratis