Inschrijven op school

Voor wie

Voor elk kind dat je wil inschrijven in een kleuter- en lagere school in Hasselt in het gewoon onderwijs in Hasselt voor het schooljaar 2020-2021. Dit geldt voor alle kinderen die geboren zijn in 2018 en voor elk kind dat van school wil veranderen. 

Aanbod scholen

Bekijk hier de volledige lijst van kleuter- en lagere scholen in Hasselt.

Hoe inschrijven

De afgelopen maanden is er volop gedebatteerd over de manier waarop je je kind kan inschrijven in een Hasseltse basisschool. De wijze waarop je jouw kind kan inschrijven, wijzigt niet in Hasselt ten opzichte van de vorige jaren. Er komt geen centraal aanmeldingsregister. Dit betekent dat je rechtstreeks kan inschrijven in de school van jouw keuze. Opgelet: niet alle scholen hebben voldoende vrije plaatsen. Als er geen plaats meer is, kan je kind geweigerd worden. Daarom is het belangrijk dat je de inschrijving niet uitstelt, maar je kind zo snel mogelijk in de afgesproken periode inschrijft.

Inschrijvingen starten vanaf:

  • Broers en zussen van kinderen die al in de school ingeschreven zijn en kinderen van personeel van de school krijgen voorrang: start op 7 februari vanaf 8 uur tot en met vrijdag 21 februari 2020 (tot 16 uur).
  • Alle kinderen geboren in 2018 of die van school willen veranderen: start vanaf 2 maart 2020 vanaf 8 uur tot en met vrijdag 13 maart 2020 tot 16 uur.
  • De vrije inschrijfperiode voor iedereen start op maandag 16 maart 2020 vanaf 8 uur.

Tips voor ouders die hun kindje voor het eerst inschrijven in een school en niet weten welke school zij willen kiezen:

  • zoek informatie op de website van de school
  • praat met andere ouders uit de buurt
  • maak een afspraak met de school om op voorhand eens op bezoek te gaan en vraag naar een gesprek en een rondleiding.

In februari ontvangen alle ouders van kinderen geboren in 2018 een infofolder met Milan op de voorpagina. Hierin staat een overzicht van alle basisscholen in Hasselt en de exacte inschrijfperiodes.

Vragen of meer info?

Voor meer informatie kan je ondertussen altijd terecht bij:

Brochure

Contact