Inschrijven op school

Schooljaar 2020-2021

  • kind geboren in 2018, die voor het eerst naar school gaat.
  • kind/tiener die van school wil veranderen.
  • tiener die de overstap van lager naar secundair maakt.

Maak je studiekeuze

Kies een studie die bij je past en die je een toekomst geeft. Maak je zoektocht eenvoudig en gebruik de onderwijskiezer. Je ontdekt er bovendien nog interessante info. Ga dus zeker een kijkje nemen! Voor een studiekeuze in het hoger onderwijs helpt de oriënteringstool Columbus je zeker op weg! Via de Columbusroute ontdek je gaandeweg wie je bent, wat je kan en wat je wil.

Onderwijskiezer studiekeuze in het secundair onderwijs

Columbus onderwijskiezer studiekeuze in het hoger onderwijs

Heb jij of je ouders vragen rond studeren, studiekeuze, zich goed voelen of gezondheid? Dan raden we de chatfunctie van CLB aan.

CLB chat

Vragen of meer info nodig over de gewijzigde inschrijfdata?

Voor meer informatie kan je ondertussen altijd terecht bij:

Hoe inschrijven in het basisonderwijs

De afgelopen maanden is er volop gedebatteerd over de manier waarop je je kind kan inschrijven in een Hasseltse basisschool. De wijze waarop je jouw kind kan inschrijven, wijzigt niet in Hasselt ten opzichte van de vorige jaren. Er komt geen centraal aanmeldingsregister. Dit betekent dat je rechtstreeks kan inschrijven in de school van jouw keuze. Opgelet: niet alle scholen hebben voldoende vrije plaatsen. Als er geen plaats meer is, kan je kind geweigerd worden. Daarom is het belangrijk dat je de inschrijving niet uitstelt, maar je kind zo snel mogelijk inschrijft.

Je kan inschrijven vanaf 2 juni 2020. Dit doe je door:

  • een mail te sturen naar de school van je keuze of
  • een formulier op de website van de school van je keuze in te vullen.

Ondervind je problemen, neem dan zeker telefonisch contact op met de school. Ze helpen je graag verder.  Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij het het Huis van het Kind Hasselt, op 011 23 94 21 of huisvanhetkind@hasselt.be  of de LOP-deskundige, Annigje Claes op 02 553 06 10 of annigje.claes@ond.vlaanderen.be

Hoe inschrijven in het secundair onderwijs

Je kan inschrijven voor het secundair onderwijs vanaf 25 mei 2020.  Dit doe je door:

  • een mail te sturen naar de school van je keuze of
  • een formulier op de website van de school van je keuze in te vullen.

Ondervind je problemen, neem dan zeker telefonisch contact op met de school. Ze helpen je graag verder. Heb je nog andere vragen over de inschrijvingsprocedure? Contacteer de LOP-deskundige, Annigje Claes op 02 553 06 10 of annigje.claes@ond.vlaanderen.be

Contact