Voor het basis- en secundair onderwijs kan je niet ter plaatse inschrijven tot minstens 3 mei omwille van het coronavirus. Inschrijvingen van voor 16 maart blijven wel behouden. Opgelet! * Voor het secundair onderwijs kan je digitaal (per computer) /vanop afstand inschrijven voor 1A en 1B.  * De inschrijvingen voor de hogere leerjaren van het gewoon secundair onderwijs en de leertijd worden tot en met 17 mei 2020 opgeschort. * De vrije inschrijvingen voor de  basischolen, Provinciale Kunstschool (eerste jaar) en BuSO Kids gaan van start vanaf de tweede werkdag nà de opstart van de scholen.    

Inschrijven op school

Vragen of meer info nodig over de gewijzigde inschrijfdata?

Voor meer informatie kan je ondertussen altijd terecht bij:

Hoe inschrijven in het basisonderwijs

De afgelopen maanden is er volop gedebatteerd over de manier waarop je je kind kan inschrijven in een Hasseltse basisschool. De wijze waarop je jouw kind kan inschrijven, wijzigt niet in Hasselt ten opzichte van de vorige jaren. Er komt geen centraal aanmeldingsregister. Dit betekent dat je rechtstreeks kan inschrijven in de school van jouw keuze. Opgelet: niet alle scholen hebben voldoende vrije plaatsen. Als er geen plaats meer is, kan je kind geweigerd worden. Daarom is het belangrijk dat je de inschrijving niet uitstelt, maar je kind zo snel mogelijk in de afgesproken periode inschrijft.

Inschrijvingen starten vanaf:

  • Broers en zussen van kinderen die al in de school ingeschreven zijn en kinderen van personeel van de school krijgen voorrang: start op 7 februari vanaf 8 uur tot en met vrijdag 21 februari 2020 (tot 16 uur).
  • Alle kinderen geboren in 2018 of die van school willen veranderen: start vanaf 2 maart 2020 vanaf 8 uur tot en met vrijdag 13 maart 2020 tot 16 uur.
  • De vrije inschrijfperiode voor iedereen start op maandag 16 maart 2020 vanaf 8 uur.

Tips voor ouders die hun kindje voor het eerst inschrijven in een school en niet weten welke school zij willen kiezen:

  • zoek informatie op de website van de school
  • praat met andere ouders uit de buurt
  • maak een afspraak met de school om op voorhand eens op bezoek te gaan en vraag naar een gesprek en een rondleiding.

In februari ontvangen alle ouders van kinderen geboren in 2018 een infofolder met Milan op de voorpagina. Hierin staat een overzicht van alle basisscholen in Hasselt en de exacte inschrijfperiodes.

Schooljaar 2020-2021

  • kind geboren in 2018, die voor het eerst naar school gaat.
  • kind/tiener die van school wil veranderen.
  • tiener die de overstap van lager naar secundair maakt.

Aanbod scholen

Bekijk hier de volledige lijst van kleuter- en lagere scholen in Hasselt.

Bekijk hier de volledige lijst van secundaire scholen in Hasselt.

Hoe inschrijven in het secundair onderwijs

De inschrijvingen voor het secundair onderwijs starten op 2 maart 2020.
Alle secundaire scholen organiseren opendeurdagen, ga zeker een kijkje nemen! Deze informatie vind je terug op de website van de scholen.

Brochure

Van het lager naar het secundair onderwijs: hoe pak je dit aan?

Contact