Inschrijven op school

Schooljaar 2021-2022

  • kind geboren in 2019, dat voor het eerst naar school gaat.
  • kind/tiener die van school willen veranderen.
  • tiener die de overstap van lager naar secundair maakt.

Welke kleuter- of lagere school kies je?

Er is altijd een school in je eigen buurt. Neem de tijd om eerst kennis te maken via de website van de school, een vrijblijvend telefoontje of maak een afspraak met de school. Elke school staat je graag te woord!

Bekijk hier alle kleuter- en lagere scholen in Hasselt.

Inschrijven in het kleuter- en lager onderwijs

Alle kinderen die in 2019 geboren zijn, kan je vanaf 1 maart 2021 inschrijven in een school. Het maakt niet uit in welke wijk je woont, er is altijd een toffe school in de buurt!

Opgelet: niet alle scholen hebben voldoende vrije plaatsen. Als er geen plaats meer is, kan je kind geweigerd worden en ontvang je een weigeringsdocument. Daarom is het belangrijk dat je de inschrijving niet uitstelt, maar je kind zo snel mogelijk inschrijft. Informeer je tijdig! Neem contact met de school van je keuze. De school informeert je over hoe je kan inschrijven. 

Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij dienst Onderwijs, op 011 23 90 62 of onderwijs@hasselt.be  of de LOP-deskundige, Carina Thomis op 0476 41 00 57 of carina.thomis@ond.vlaanderen.be

Maak je studiekeuze in het secundair onderwijs

Informeer je tijdig! Om een keuze te maken, kan je vrijblijvend contact nemen met secundaire scholen die jou interesseren.  De school informeert je dan over haar werking. 

Kies een studie die bij je past en die je een toekomst geeft. Maak je zoektocht eenvoudig en gebruik de Onderwijskiezer. Je ontdekt er bovendien nog interessante info. Ga dus zeker een kijkje nemen! Gebruik de Onderwijskiezer om je wegwijs te maken in het aanbod van het secundair en hoger onderwijs. De Colombusoriënteringstool helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wil in het hoger onderwijs.

Bekijk hier alle secundaire scholen in Hasselt.

Onderwijskiezer

Columbus onderwijskiezer 


Hebben jij of je ouders nog vragen rond studeren, studiekeuze, zich goed voelen of gezondheid? Dan raden we de chatfunctie van CLB aan of surf naar www.wegwijsinhetsecundaironderwijs.be

 

CLB chat

Inschrijven secundair onderwijs

Nadat je een keuze hebt gemaakt, legt de school je de inschrijvingsprocedure uit. 

Heb je nog vragen? Neem dan zeker telefonisch contact op met de school. Ze helpen je graag verder. Ondervind je problemen met het inschrijven? Contacteer dan de LOP-deskundige, Carina Thomis – 0476 41 00 57 – carina.thomis@ond.vlaanderen.be.

Contact