Inschrijven in het secundair onderwijs

Schooljaar 2022-2023

 • Tiener die van school wil veranderen.
 • Tiener die de overstap van lager naar secundair maakt.

Welke school kies je?

Kies een studie die bij je persoonlijkheid, talenten en interesses past en die je een toekomst geeft. Denk ook al aan de mogelijkheden in de tweede en derde graad.  Informeer je tijdig! Om een keuze te maken, kan je vrijblijvend contact nemen met secundaire scholen die jou interesseren.  De school informeert je dan over haar werking. 

Bekijk hier alle secundaire scholen in Hasselt.

Infobeurs: Van lager naar secundair onderwijs. Maak de juiste keuze!

Op zaterdag 12 februari 2022 van 10 tot 16 uur organiseert de stad Hasselt - in samenwerking met de Hasseltse secundaire scholen, CLB en UHasselt – een infobeurs voor zowel leerlingen, ouders als leerkrachten van het 5de en 6de leerjaar. Je krijgt er uitleg over het vernieuwd secundair onderwijs, kan er elke secundaire school van Hasselt ontmoeten en zelfs je talenten ontdekken. In het Praatcafé kan je bij een drankje nog kennis maken met diverse andere organisaties

 

Studiekeuze

Maak je zoektocht eenvoudig. Gebruik de Onderwijskiezer om je wegwijs te maken in het aanbod van het secundair en hoger onderwijs. De Colombusoriënteringstool helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wil in het hoger onderwijs.

Onderwijskiezer

Columbus onderwijskiezer 

Hebben jij of je ouders nog vragen rond studeren, studiekeuze, zich goed voelen of gezondheid? Dan raden we de chatfunctie van CLB aan of surf naar www.wegwijsinhetsecundaironderwijs.be

CLB chat

Hoe inschrijven

Je kiest een school en kan rechtstreeks inschrijven. Je volgt de inschrijfprocedure die de school zelf kiest. Je kan inschrijven tot je voorkeursschool haar inschrijflimiet heeft bereikt.

Wanneer inschrijven

 • Inschrijven voor het 1ste jaar secundair onderwijs
  • Inschrijven vanaf 7 maart 2022. Heeft je kind al broers en/of zussen in de voorkeursschool of werk jij als ouder in de school? Dan kan je met voorrang inschrijven van 17 januari tot en met 2 februari 2022.
  • Vrije inschrijvingen vanaf 7 maart 2022.  
    
 • Inschrijven vanaf 2de jaar secundair onderwijs
  • Inschrijven vanaf 19 april 2022
    
 • Inschrijven in het Buitengewoon Onderwijs
  • Inschrijven vanaf 7 maart 2022. Heeft je kind al broers en/of zussen in de voorkeursschool of werk jij als ouder in de school? Dan kan je met voorrang inschrijven van 31 januari 2022 tot en met 20 februari 2022.

Contact