Hasselt prijkt in regenboogkleuren

ma, 11/05/2020

Op zondag 17 mei wapperen in Hasselt de regenboogvlaggen, want dan is het de Internationale dag tegen de Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. Ook in Hasselt laten we deze dag niet zomaar voorbijgaan.

stadhuis-regenboog
Deel deze pagina:

Naast het hijsen van de regenboogvlag, hét symbool voor de LGBTQ+ gemeenschap, plannen we nog acties in Hasselt. Wees gerust: allemaal corona-proof én voor ieder wat wils.

Positieve vibes

Op zaterdagavond 16 mei is Timmerman aan zet, een DJ met Hasseltse roots én grote naam binnen het LGBTQ+ elektronische muzieklandschap. In samenwerking met De Serre, een creatieve broeikas die zich nadrukkelijk profileert als een safe space waar iedereen welkom is, wordt om 19u een DJ-set gelanceerd. De aangepaste set die volledig zal inspelen op het thema, wordt ondersteund door videobeelden van diverse dansers en performers. Videograaf Robin Stevens nam de montage ervan voor zijn rekening. Surf naar www.facebook.com/deserrehasselt/ of www.instagram.com/deserrehasselt/ voor een portie positieve vibes!

Een beetje cultuur

In het weekend kan je bekomen met een humoristisch audioverhaal dat wij voor je selecteren in samenwerking met het Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren. Het verhaal ‘140 kilo liefde’ van Saskia De Coster neemt je mee naar Macedonië, waar ze iets wilt vertellen over de liefde en haar hete brok Ivana, die ze te koop aangeboden kreeg. Je kan het hier beluisteren in maar liefst 6 verschillende talen.

Heb je liever een goed boek in handen, dan kan je gaan snuisteren in de IDAHOT-selectie van onze bib. Bestel de juiste materialen via de Grab and Go afhaaldienst !

Kunstwerkjes van Chrostin aan je raam

Ben je zelf creatief en brengt kleuren je tot rust? Of moet je een stel ontembare koters vermaken en ben je uit inspiratie? Dan zijn de kleurplaten van de populaire illustratrice Chrostin misschien wel iets voor jou. Ze ontwikkelde ze speciaal voor stad Hasselt, en liet zich daarbij inspireren door haar serie ‘Sweet & Sour’, een reeks met fruit over identiteit en seksualiteit. Het resultaat is zeer kindvriendelijk, maar als je goed kijkt zie je enkele subtiele hints die verwijzen naar IDAHOT. Beide kleurplaten naast mekaar vormen een soort van ‘scenery’, maar ze staan ook op zichzelf. Kleur of verf je de kleurplaten in, dan krijg je automatisch alle kleuren van…. jawel, de regenboog! Ben je klaar? Hang de ingekleurde tekening(en) dan voor je raam of neem er een foto van en post ze op sociale media met de #idahot teken van je solidariteit met de LGBTQ+ gemeenschap.

 

Ook het centrum in regenboogkleuren

Wil je de benen strekken, ga dan ’s avonds zeker eens wandelen in ons mooie stadscentrum en ontdek de regenboogverlichting op het Groenplein of aan de oude rijkswachtkazerne. Op beide plekken kan je de regenboogvlaggen zien wapperen in de wind.