Hasselt krijgt er met Prinsenhof een nieuwe trouwlocatie bij

wo, 23/06/2021

Wie houdt nooit even de pas in aan het historische stadhuis wanneer bruidsparen er hun opwachting maken? Het blijft een prachtige locatie om elkaar het jawoord te geven. En daar doet de stad graag nog een schepje bovenop. Want binnenkort kun je ook in het feeërieke Prinsenhof in Kuringen in het huwelijksbootje stappen.

Prinsenhof
Deel deze pagina:

Persoonlijke invulling

Met de nieuwe huwelijkslocatie komt de stad tegemoet aan de vraag van heel wat bruidsparen, die graag een langere ceremonie met een drankje verkiezen. Terwijl het burgerlijk huwelijk vroeger vooral gezien werd als een formaliteit, en het kerkelijk huwelijk als het belangrijkste moment van je grote dag, is dat vandaag veel minder het geval. Logisch dus dat heel wat koppels hun burgerlijk huwelijk graag een meer persoonlijke invulling willen geven met een drankje, een speech, een streepje muziek... Tegelijkertijd wilden we een tweede huwelijkslocatie opnemen in het aanbod, zoals vastgelegd in het bestuursakkoord. Zo kwam het Prinsenhof in Kuringen al snel in het vizier. Dit krijgt immers, ook volgens het bestuursakkoord, een opwaardering de komende jaren. Hoewel de werken op dit moment nog volop bezig zijn, kan de nieuwe locatie in september in gebruik worden genomen. In het Prinsenhof kun je op zaterdagnamiddag huwen en dat met een eventuele langere ceremonie. Standaard voorzien we op beide locaties een trouwceremonie van 20 minuten. Voor een langere ceremonie in het Prinsenhof worden veertig minuten per koppel voorzien. Zo krijg je extra tijd om tijdens het klinken met een glaasje in de hand de ceremonie te personaliseren. Op andere dagen blijven de ruimtes beschikbaar voor andere functies, bijvoorbeeld voor verenigingen. Ook de jubilarissen zullen we hier trouwens verwelkomen. Merken we een grote vraag naar het aantal ceremonies voor het Prinsenhof, dan gaan we graag na of we eventueel een extra trouwdag kunnen inlassen.
 

Trouwfoto's

Een vernieuwd dak, een mooi terras, nieuw meubilair en de nodige opfriswerken binnen. Er wordt niets aan het toeval overgelaten om deze tweede trouwlocatie klaar te stomen voor september. Binnen én buiten. Zo krijgt ook de vlonder aan de Demer een opknapbeurt, beslist de moeite als je mooie trouwfoto’s wil nemen, net zoals het omliggende park voldoende mogelijkheden biedt. In Kuringen heb je ook meer parkeermogelijkheden.

Terwijl er in de zaal van het historische stadhuis 45 mensen kunnen plaatsnemen, ligt dat aantal op 25 voor de mooie, ronde torenzaal in het Prinsenhof. In de ruimte ernaast voorzien we echter alle faciliteiten om de ceremonie te volgen via een groot scherm. Daarnaast is de zaal gemakkelijk toegankelijk. Met deze troeven vormt het Prinsenhof een mooie aanvulling op onze trouwlocatie in het historische stadhuis. Het is fijn dat koppels nu de keuze hebben.

Prinsenhof

Provincieraadsgebouw

Wie toch graag in hartje Hasselt wil trouwen, hoeft uiteraard niets te vrezen. Dat blijft mogelijk, en dat op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag, net zoals voorheen. Op termijn plannen we wel renovatie- en aanpassingswerken aan het historisch stadhuis, onder andere met het oog op de toegankelijkheid ervan. Daarom treffen we nu de nodige voorbereidingen in het voormalige Provincieraadsgebouw in de Lombaardstraat als bijkomende trouwlocatie. En geloof me, met haar houten afwerking is de raadszaal van dit gebouw eveneens prachtig. Ideaal voor wie de nodige grandeur wil geven aan een onvergetelijke dag als je trouwdag. Dit is tevens de grootste zaal van de drie. Je merkt het: dankzij de tweede trouwlocatie in Kuringen krijg je nog meer vrijheid om je eigen stempel te drukken op je burgerlijk huwelijk. Klassiek of met een glaasje bubbels, meer in het groen of met de nodige historische grandeur: we komen aan ieders smaak en wensen tegemoet.
 

Provincieraadsgebouw

Wanneer geef jij je jawoord?

Kijk jij ook uit naar je grote dag en heb je nog geen datum vastgelegd? Vanaf september kan je kiezen uit twee trouwlocaties. In het historische stadhuis kan dat op vrijdagnamiddag gratis, en op zaterdagvoormiddag voor de kostprijs van 50 euro. Verkies je het Prinsenhof? Dan kan je eveneens voor 50 euro het jawoord geven in een gewone ceremonie. Wil je dit met een glaasje verlengen tot veertig minuten? Dan betaal je hiervoor 100 euro extra. Je kunt je datum tot een jaar van tevoren vastleggen. Tussen de zes maanden en drie weken voor je huwelijk dien je je officiële aangifte in. Je trouwlocatie reserveer je via een medewerker van de burgerlijke stand.
 

Meer praktische info vind je hier.