Vrijwilligerswerk HOGEVIJF

Procedure

Stel je kandidaat via het online formulier of telefonisch. We nodigen je erna uit voor een gesprek, om samen te bekijken wat je wil of kan doen voor ons.

Wat

Sociaal zijn, zit in het DNA van elke HOGEVIJF-vrijwilliger! De ene is een kei in babbelen en zeveren, de andere weet goed wat de senior nodig heeft. Je babbelt zeer vlot of je werkt graag met je handen. Vanuit de passie voor senioren, betekent iedere vrijwilliger zo veel meer voor hen, elk op zijn manier:

  • In het Lokaal Dienstencentrum: je geeft les, je helpt bezoekers helpen aan het onthaal, je helpt in de cafetaria, in groep voorzie je de dienst ‘Warme Maaltijden’.
  • Belgezel: Je telefoneert één keer per week of per maand naar een senior om een babbeltje te slaan. Zo verlicht je de eenzaamheid.
  • Bezoekersteam: Tijdens een bezoekje, geeft jouw gezelligheid vele fonkels aan een eenzame senior. Samen geniet je van een toffe babbel bij een lekkere koffie of je trekt er samen op uit voor een korte wandeling.
  • Mindermobielenvervoer: Je brengt met je eigen wagen minder mobiele personen naar het ziekenhuis, de kapper, de winkel…
  • Winkelbusje: in groep doe je boodschappen, samen met wat minder mobiele personen, die hulp hebben met kleine praktische handelingen.
  • In het dagverzorgingscentrum: je helpt mee tijdens activiteiten, uitstapjes met de bus en/of maaltijden voor senioren.
  • In het woonzorgcentrum: Er zijn verschillende taken mogelijk: bediening in de cafetaria, helpen met de maaltijden, boeken bedelen, kienactiviteiten organiseren, bewoners in het gebouw begeleiden naar de kinesist/ergotherapeut/kapster, voorlezen van de krant of boeken, hulp bij activiteiten, hulp op de afdeling voor personen met dementie…
  • In de assistentiewoning: Je helpt de bewoners van de Groep Assistentiewoningen of GAW (vroeger: ‘serviceflats) tijdens leuke en sociale groepsactiviteiten.

Voor wie

HOGEVIJF Seniorenvoorzieningen kan rekenen op honderden enthousiaste vrijwilligers. Wil jij ook je steentje bijdragen? Heel graag! Iedereen mag vanaf het jaar waarin hij of zij 16 jaar wordt, vrijwilligerswerk doen. Heb je regelmatig een paar uurtjes vrij? Wil je graag nieuwe mensen leren kennen en hen verwarmen met je vriendschap en positieve instelling? Wil je bijdragen aan een warme en gezellige stad?

Vergoeding

Voor jouw inzet mag je rekenen op het jaarlijks vrijwilligersfeest, waar je kan komen dansen, eten en drinken. Eveneens mag je rekenen op het vrijwilligersontbijt tijdens de Week van de Vrijwilliger. Je ontvangt een goede ondersteuning en extra vormingen. Tenslotte leer je dankzij het vrijwilligerswerk heel wat nieuwe mensen kennen. Voor een aantal vrijwilligersrollen voorziet HOGEVIJF een kostenvergoeding (vast bedrag of een kilometervergoeding)

 

Contact