HOEZITET - Jeugdraad

HOEZITET

Wat

'HOEZITET' is een community voor en door jongeren.

De toekomst van Hasseltse jongeren moet mee bepaald worden door de jongeren zelf. Als officieel adviesorgaan van Stad Hasselt wordt er gewerkt aan heel uiteenlopende thema’s die voor jongeren écht van belang zijn. Van speelruimte tot jeugdwerk, van uitgaan tot subsidies.

Het is een groep die dient als aanspreekpunt voor schepenen en burgemeester, maar vooral ook voor kinderen en jongeren uit Hasselt. Zij zijn er om te zorgen dat iedere jongere luid en duidelijk gehoord wordt.

Wie

Het is een groep van 8 jongeren tussen 20 en 35 jaar die elk op zijn of haar manier de handen uit de mouwen steekt voor de Hasseltse jeugd. Ze kiezen politiek geen kleur en opereren volledig onafhankelijk. 

Actie

Doorheen het jaar worden acties uitgewerkt, wordt er volop input verzameld en advies geschreven voor het stadsbestuur. Er is zoveel mogelijk aanwezigheid in het straatbeeld en op evenementen. Telkens met als doel de stem van de jongeren te laten horen.

Voel je je geroepen om mee sturing te geven aan de toekomst van de jeugd? Heb je een briljant idee of eerder een probleem om aan te kaarten? Zeg es hoe gij het ziet.

Stuur een e-mail naar zeges@hoezitet.be of bezoek de website

Contact