Help mee aan een dementievriendelijk Hasselt

Droom je ook van een samenleving waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang en goed mogelijk kunnen blijven participeren? Help dan mee aan de opbouw van een dementievriendelijk Hasselt!

Bevraging dementievriendelijk Hasselt

Mogelijk word je in je persoonlijk of professioneel leven geconfronteerd met dementie. We hebben je hulp nodig voor de uitwerking van een dementievriendelijk beleid (vijfjarenplan). Bijvoorbeeld: Wat zijn jouw vragen en noden? Loop je (als persoon met dementie, mantelzorger of hulpverlener) ergens tegenaan of wat zijn volgens jou opportuniteiten? Waaraan moet volgens jou een dementievriendelijke stad voldoen? Heb je 5 minuten tijd om onze bevraging in te vullen? We appreciëren het enorm. Zo kunnen we gericht actie ondernemen om van Hasselt een dementievriendelijke stad te maken!

Start de bevraging

Projectfiche dementievriendelijk aanbod

Onderneem je als Hasseltse organisatie een actie voor Hasselaren met dementie en/of zijn/haar mantelzorger? Dan nemen we je activiteit graag op in het project ‘Dementievriendelijk Hasselt'. De activiteit moet dan voldoen aan de uitgangspunten en krachtlijnen van het project:

  • draagt bij tot een genuanceerde beeldvorming over dementie
  • belicht en bekrachtigt de mogelijkheden van de persoon met dementie
  • bevordert de sociale (re)integratie van personen met dementie in hun directe omgeving en de bredere samenleving
  • levert een bijdrage om de levenskwaliteit van de persoon met dementie en zijn omgeving te verbeteren
  • beoogt een actieve betrokkenheid/samenspraak/inspraak van de persoon met dementie en zijn omgeving
  • creëert een sfeer van solidariteit en gezamenlijk engagement tussen generaties
  • creëert en/of ondersteunt samenwerking tussen de verschillende sectoren van de stadsgemeenschap
  • bevordert de burgerzin en de gezamenlijke verantwoordelijkheidszin van een stadsgemeenschap voor een kwetsbare doelgroep
  • draagt bij tot een menselijke en kwaliteitsvolle zorg en aandacht voor mensen met dementie en hun omgeving binnen onze stadsgemeenschap

Alle nieuwe én bestaande acties die voldoen, worden opgenomen in dit project. Je kan gebruikmaken van het logo, beroep doen op logistieke steun en gepromoot worden op de website en in onze nieuwsbrief. Neem contact met ons op voor bijkomende informatie of advies, of vul meteen de projectfiche in.

Vul de projectfiche in

Webinar

Hasselt Zorgstad organiseerde op 26 november 2020 de webinar ‘X-avond: Hasselt, dementievriendelijke stad’. Bekijk hier de opname en ontdek alles over ‘van uitdaging naar actie’ in het dementievriendelijk beleid van Hasselt én hoe jij jouw steentje hierin kan bijdragen!