Groepsaankoop zonnepanelen

Hasselt organiseerde een groepsaankoop zonnepanelen. Maar liefst 439 Hasseltse gezinnen stelden zich kandidaat en genieten nu van een scherpe prijs.
Hasselt organiseerde een groepsaankoop zonnepanelen. Maar liefst 439 Hasseltse gezinnen stelden zich kandidaat en genieten nu van een scherpe prijs.

Resultaten groepsaankoop

Je kon tot 31 maart 2017 inschrijven. Maar liefst 439 Hasseltse gezinnen stelden zich kandidaat. We gingen vervolgens op zoek naar de installateur die de geëiste kwaliteit levert aan de laagste prijs. Een scherpe prijs volgde dan ook. Een installatie van 4 kW via de groepsaankoop kost hen 4.227 euro (incl. 6% BTW). Terwijl het Vlaamse Energie Agentschap in zijn zonnekaart een richtprijs geeft van 5.600 euro voor dezelfde installatie, dat is 32,5% meer.

Omdat de resultaten van deze groepsaankoop ver boven de verwachting uitstijgen, wordt bekeken of deze actie nog tegen dezelfde voorwaarden kan worden verlengd voor andere Hasselaren. We houden je op de hoogte via deze website. Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen? Controleer je dak op de Vlaamse zonnekaart.

Stad Hasselt wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat kan alleen als we samen voor de duurzame optie kiezen. Ook jij kan het verschil maken door zonne-energie een kans te geven en je eigen groene stroom te produceren met zonnepanelen. De voorbije jaren is de kwaliteit van zonnepanelen sterk verbeterd én is de prijs fors gedaald. In combinatie met de stijgende elektriciteitsprijzen maakt dat van zonnepanelen een veilige en rendabele investering, zowel voor jou als voor de stad.