Doe mee met de groepsaankoop 'groene stroom'

De stad Hasselt lanceert een groepsaankoop groene stroom en gas. De inschrijving is gratis en vrijblijvend. Hoe meer Hasselaren zich voor 24 oktober registreren, hoe betere prijsvoorwaarden we kunnen afdwingen. En dat is nodig want de elektriciteit- en gasprijzen zijn de afgelopen maanden bijzonder sterk gestegen. We kiezen bovendien bewust voor 100% Belgische groene stroom. Zo draag je tegelijk een steentje bij aan het milieu en het klimaat.

Voor wie

  • Iedereen met minstens één elektriciteit- of gasaansluiting in Hasselt kan deelnemen.
  • Zowel gezinnen, verenigingen, KMO's, ... kunnen deelnemen, ongeacht je eigenaar dan wel huurder bent, ongeacht het type meter (digitaal, enkelvoudig, tweevoudig, exclusief nacht, ...).
  • Je schrijft je in voor elektriciteit, gas of beide.

Deelnemen is eenvoudig!

  1. Schrijf je gratis en vrijblijvend in voor 24 oktober via de online inschrijfmodule of maak een afspraak bij het woonloket
  2. Eind oktober organiseert Wikipower een veilig in naam van alle deelnemers.
  3. Begin november ontvang je het prijsvoorstel
  4. Uiterlijk in december moet je beslissen. Als je akkoord gaat zorgt Wikipower dat de overdracht vlotjes verloopt.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Waarom 100% Belgische groene stroom?

Stad Hasselt kiest bewust voor hernieuwbare energie van eigen bodem. Hierdoor worden energieleveranciers gestimuleerd om te investeren in de lokale productie van hernieuwbare energie.

Hoe kan ik de stroom-herkomst controleren?

Met de Groencheck controleer je of het elektriciteitscontract met jouw leverancier echt groen is. Je krijgt een overzicht van het percentage groene stroom dat jouw leverancier jou de afgelopen maanden leverde. Je kan ook het land van oorsprong en de energiebron nagaan.

Kan ik verschillende leveranciers kiezen voor stroom en gas?

Ja. je hebt het recht om verschillende leveranciers te kiezen voor elektriciteit en voor gas.

Hoe weet ik of het aangeboden contract een gunstig contract is?

Met de V-test kan je objectief alle contracten voor aardgas en elektriciteit, van alle energieleveranciers op de Vlaamse markt, vergelijken. 

Moet ik extra betalen als ik verander van energieleverancier?

Gezinnen, verenigingen en KMO's kunnen gratis én eender wanneer veranderen van leverancier. Enkel grootverbruikers (elektriciteitsverbuik > 49.999 kWh of aardgasverbruik > 99.999 kWh) moeten hun contractuele voorwaarden respecteren. Opgelet, sommige leveranciers rekenen wel de jaarlijkse vergoeding voor een heel jaar aan, ook als u minder dan een jaar klant blijft.

Kan ik onmiddellijk overstappen naar een nieuwe leverancier?

Gezinnen en KMO's kunnen eender welk moment een nieuw energiecontract afsluiten. Je moet wel rekening houden met een opzegtermijn van één volledige kalendermaand.

Ik heb me ingeschreven voor stroom en gas, maar ik wil enkel overstappen voor één van de twee. Kan dat?

Ja! Het staat je vrij te kiezen voor welke type energie je overstapt: elektriciteit, gas of beide. Zelfs als je in het formulier hebt ingegeven dat je interesse had voor elektriciteit en gas, ben je nog steeds vrij.