Heb je nog bordeaux zakken en Blauwe PMDzakken met zwart treklint? Opgelet, die mag je nog blijven vullen en buitenzetten voor ophaling tot en met 31 december 2021. Ruil je oude zakken in.

Gratis vuilzakken

Voor wie

Volgens artikel 18bis van het huisvuilbelastingsreglement heb je recht op 1 extra gratis rol voor huishoudelijk restafval:

  • Ben je op 1 januari 2021 gedomicilieerd in Hasselt en heb je 1 of meerdere kinderen tussen 0 en 2 jaar, dan heb je recht op:
    • 1 gratis rol bij de geboorte
    • 1 gratis rol in het jaar waarin het kind 1 jaar wordt
    • 1 gratis rol in het jaar waarin het kind 2 jaar wordt
  • Heb je blijvende incontinentie, blijvende stoma of thuisdialyse, dan heb je recht  op 1 extra gratis rol. Het is de toestand van 1 januari van het jaar van de aanvraag die bepalend is of je in aanmerking komt. Breng een doktersattest mee als bewijs.

Waar afhalen en wat breng je mee

Maak een afspraak en haal voor eind december 2021 je gratis vuilzakken af aan de onthaalbalie van de Centrale Werkplaatsen of aan het snelloket van stadhuis 't Scheep. Breng je eID mee en een draagtas voor je rollen. Via je identiteitskaart registreert en berekent het systeem automatisch het juiste aantal rollen.

Jonge ouders krijgen meteen huisvuilzakken
Het is op het eerste gezicht een beetje een vreemd cadeau, maar wel bijzonder handig: bij de geboorteaangifte van je baby krijg je de eerste rol huisvuilzakken bij de dienst Burgerlijke Stand.

Kostprijs

Gratis

Contact