Titel

Gewijzigde verkeerssituatie Pukkelpop 2017

Gewijzigde verkeerssituatie Pukkelpop 2017

Van woensdag 16 augustus om 6 uur tot zondag 20 augustus om 16 uur wordt de Kempische Steenweg ter hoogte van het Pukkelpopfestival afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Enkel fietsers en voetgangers kunnen vanaf dan gebruik maken van het stuk tussen de kruispunten Vijverstraat/Tulpinstraat en Europalaan/Walenstraat. Een omleiding wordt voorzien.

Omleiding voor doorgaand verkeer

pukkelpop

Doorgaand verkeer vanuit of richting Noord-Limburg dat niet in de buurt van het festival moet zijn, wordt omgeleid via Genk of via Lummen. Ter hoogte van het afrittencomplex E314 in Houthalen kan je kiezen om via de Westerring in Genk naar Hasselt te rijden of via het Klaverblad in Lummen. In de omgekeerde richting kan je op dezelfde manier naar Noord-Limburg rijden.
Via digitale signalisatieborden worden de realtime reistijden via Genk of via Lummen meegegeven. 

Omleiding voor lokaal verkeer

pukkelpop

Moet je tijdens het festival toch in de omgeving van Kiewit zijn? Er wordt een lokaal omleidingsplan voorzien. Er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u op de volledige omleidingsroute.

  • Ga je van Hasselt richting Zonhoven, dan word je omgeleid aan de Corda Campus, via de Walenstraat, Kiewitstraat, Bokrijkseweg en Beverzakstraat.
  • Van Zonhoven naar Hasselt loopt de omleidingsweg via de Ranonkelstraat, Slangbeekweg en Paalsteenstraat.

Omleiding voor buurtbewoners en lokale handelaars

Woon je in de buurt? Voor buurtbewoners werden er maatregelen op maat uitgewerkt die de lokale toegankelijkheid moeten verzekeren. Je ontvangt daarom binnenkort een omleidingsplan, specifiek op maat voor je situatie, in je brievenbus. Op deze manier zal je precies weten hoe je je woning kan bereiken en verlaten tijdens de festivalperiode.

Heb je nog vragen over de bereikbaarheid van je huis, dan kan je contact opnemen met bereikbaarheidsadviseur Tom Buntinx via het nummer 011 43 38 55.
 

Kiss & Ride

Net als vorig jaar is er een kiss & ride-zone voorzien in de Bampslaan, vlakbij het station van Hasselt. Nieuw is de tweede kiss & ride ter hoogte van Camping Relax. Op beide locaties kunnen de festivalgangers een shuttlebus nemen naar het festivalterrein en de verschillende campings. Komende vanuit de richting van de E313, kiest men het best voor kiss & ride Station. Vanuit de E314 via afrit 31 (Park Midden-Limburg) is kiss & ride Camping Relax de beste optie.

Bereikbaarheid bedrijventerrein Kiewit

Het bedrijventerrein Kiewit is van woensdag 16 tot zondag 20 augustus enkel bereikbaar via de Kempische Steenweg komende van Hasselt. Kom je vanuit noordelijke richting (Eindhoven/Lommel/Houthalen-Helchteren), volg dan de voorziene omleidingsroutes Q of Y tot Hasselt. 

Ter hoogte van het afrittencomplex 29 (N74xE314) in Houthalen kan je kiezen om via de Westerring in Genk (route Y) of via het Klaverblad in Lummen (route Q) te rijden. Tekstkarren geven de actuele reistijden van de twee alternatieve routes weer, zodat je in Houthalen de snelste weg kan kiezen.

Via de Hasseltse Grote Ring vind je aansluiting met de Kempische steenweg. Je volgt deze tot aan de Corda Campus, waar je rechts-af rijdt om de Walenstraat en de bedrijvenzone te bereiken. Industriezone Kiewit verlaten doe je vervolgens via dezelfde weg in omgekeerde richting.