Nieuw: In de binnenstad zijn alle straten een fietsstraat geworden. Fietsstraten zijn gewone straten die ingericht zijn als vlotte en veilige fietsroutes. Auto’s zijn toegestaan maar blijven achter de fietsers. De snelheid is beperkt tot 30 kilometer per uur, de voorrang van rechts blijft gelden en er is dus een inhaalverbod voor automobilisten, motorrijders en bromfietsers  

Fietsbibliotheek

Wat

In de fietsbibliotheek leen je een kinderfiets zoals je in een bibliotheek boeken leent. Met een jaarabonnement heb je één jaar lang toegang tot een kwalitatieve kinderfiets op maat. Is de fiets te klein geworden? Dan breng je hem terug en krijg je een groter exemplaar mee. De fietsen worden bij elke wisselbeurt opnieuw nagekeken en indien nodig hersteld opdat ze opnieuw ingezet kunnen worden voor andere kinderen. Zo heeft je kind altijd toegang tot een kwaliteitsvolle kinderfiets op maat.

Voor wie

Kinderen van 2 tot 12 jaar

Openingsuren

Kom samen met je kind naar fietsbibliotheek en ga samen met de vrijwilliger in de garage op zoek naar de beste kinderfiets voor jouw kind.
De openingen zijn elke tweede woensdag van de maand van 15u tot 17u en elke vierde zaterdag van de maand van 10u tot 12u. Uitzonderingen worden aangekondigd via de facebookpagina.

Wegens de coronamaatregelen is de fietsbibliotheek enkel toegankelijk op afspraak.

Fietsbibliotheek 2018

Kostprijs

  kostprijs speciaal tarief*
jaarlidgeld (1ste fiets) 30 euro 15 euro
waarborg (1ste fiets) 20 euro 20 euro
jaarlidgeld (vanaf 2e fiets in het gezin) 20 euro 10 euro
waarborg (vanaf 2e fiets in het gezin) 20 euro 20 euro

* Speciaal tarief voor personen met recht op verhoogde tegemoetkoming of doorverwezen via OCMW.

Helpende handen gezocht

De fietsbibliotheek is een burgerinitiatief en dus zijn helpende handen meer dan welkom. Heb je nog een afgedankte kinderfiets staan? De fietsbib is er blij mee. Gulle gevers krijgen in ruil een jaarabonnement. Zo kunnen ze zelf een jaar lang gebruik maken van een fiets in de juiste maat. Heb je een fiets die door anderen kan gebruikt worden? Wil je meehelpen aan het uitbaten van de fietsbibliotheek? Of wil je voor een lage prijs fietsen herstellen? Geef een seintje!

Contact