Fietsbibliotheek

Wat

In de fietsbibliotheek leen je een kinderfiets zoals je in een bibliotheek boeken leent. Met een jaarabonnement heb je één jaar lang toegang tot een kwalitatieve kinderfiets op maat. Is de fiets te klein geworden? Dan breng je hem terug en krijg je een groter exemplaar mee. De fietsen worden bij elke wisselbeurt opnieuw nagekeken en indien nodig hersteld opdat ze opnieuw ingezet kunnen worden voor andere kinderen. Zo heeft je kind altijd toegang tot een kwaliteitsvolle kinderfiets op maat.

Voor wie

Kinderen van 2 tot 12 jaar

Openingsuren

Kom samen met je kind naar fietsbibliotheek en ga samen met de vrijwilliger in de garage op zoek naar de beste kinderfiets voor jouw kind.
Wanneer we open zijn, vind je snel terug op onze facebookpagina.

Fietsbibliotheek 2018

Kostprijs

  kostprijs speciaal tarief*
lidgeld (1ste fiets) 30 euro 15 euro
waarborg (1ste fiets) 20 euro 20 euro
lidgeld (vanaf 2e fiets in het gezin) 20 euro 10 euro
waarborg (vanaf 2e fiets in het gezin) 20 euro 20 euro

Elk lidmaatschap geldt voor 1 kalenderjaar (van 1 januari tot 31 december 2019). Stap je in na 1 juli, betaal je het eerste kalenderjaar slechts 50% van het lidgeld.
* Speciaal tarief voor personen met recht op verhoogde tegemoetkoming of doorverwezen via OCMW.

Helpende handen gezocht

De fietsbibliotheek is een burgerinitiatief en dus zijn helpende handen meer dan welkom. Heb je nog een afgedankte kinderfiets staan? De fietsbib is er blij mee. Gulle gevers krijgen in ruil een jaarabonnement. Zo kunnen ze zelf een jaar lang gebruik maken van een fiets in de juiste maat. Heb je een fiets die door anderen kan gebruikt worden? Wil je meehelpen aan het uitbaten van de fietsbibliotheek? Of wil je voor een lage prijs fietsen herstellen? Geef een seintje!

Contact