Expertisecentrum Dementie

Over dementie praten lucht op

Dementie wordt wel eens de ziekte van de toekomst genoemd, want het treft steeds meer mensen. Het Expertisecentrum Dementie ‘Contact’ tracht de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun omgeving te behouden of te verbeteren. Zij doen dit door het samenbrengen en uitbouwen van expertise, in samenwerking met andere partners. Je kan bij hen terecht voor informatie, advies of begeleiding rond dementie. Voor professionele hulpverleners voorzien ze basisvorming en vorming op maat. Opgelet! Het expertisecentrum dementie stelt geen medische diagnoses, hiervoor kan je terecht bij je huisarts of het ziekenhuis.

Infopunt dementie
Elke tweede dinsdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur

Praatcafé dementie
Het maandelijks praatcafé is een ontmoetingsmoment voor personen met dementie, hun familieleden en mantelzorgers. Telkens staat een ander thema rond dementie centraal. Nadien kan je, samen met de gastdeskundige en andere aanwezigen, van gedachten wisselen of ervaringen delen met lotgenoten. Vrijblijvend, je mag ook luisteren.
Elke eerste dinsdag van de maand om 19.30 uur.

praatcafé dementie

Voor wie

  • familieleden van personen met dementie
  • professionele hulpverleners
  • leden van seniorenorganisaties
  • studenten
  • docenten
  • vrijwilligers

Waar kan je terecht met al je vragen?

Het centrum is elke werkdag telefonisch bereikbaar. Kom je voor een persoonlijk gesprek, dan maak je best een afspraak. Voor meer informatie over Expertisecentrum Dementie Contact kan je terecht op de website www.ecdcontact.be

 

Contact