Energiecoach voor bedrijven

Wat

Als ondernemer steek je veel energie in je zaak, maar heb je weinig tijd om stil te staan bij het dagelijkse energieverbruik van je onderneming. Nochtans kan je met enkele doordachte maatregelen tot 20% besparen op je energiefactuur!  De Stad Hasselt helpt je graag een handje.

Fase 1: Energiescan van je bedrijf
Onze energiecoach komt ter plaatse in het bedrijf en voert een energiescan uit. De scan maakt duidelijk welke maatregelen je energiefactuur verlagen op korte en lange termijn.

Fase 2: Coachingstraject op maat
Wil je aanvullend advies, dan kan je een coachingstraject op maat aanvragen. Afhankelijk van de opdracht van de energiecoach (bijv. vergelijken van offertes, financiële analyses, opstarten uitgebreide energiemonitoring...) en het aantal werkuren, beslissen we of het coachingstraject kan opgestart worden. Tijdens dit traject onderzoeken we de opportuniteiten inzake energie-efficiëntie om investeringen in structurele REG-maatregelen met betrekking tot de gebouw- en procesgerelateerde energievraag te implementeren. Ook bekijken we de mogelijkheden van hernieuwbare energie. Tijdens dit traject kan je dus rekenen op ontzorging en advies op maat om energiebesparende maatregelen uit te voeren. 

Voor wie

Hasseltse ondernemingen met een jaarlijks primair energieverbruik kleiner dan 225.000 kWh.

Voorwaarden

Je onderneming gaat akkoord om energiebesparende maatregelen die binnen de 2 jaar terugverdiend zijn ook effectief te implementeren (cf. engagementsverklaring).

Kostprijs

Het bedrijf betaalt 10% van de professionele energieaudit, de Stad betaalt de overige 90%. De middelen dienen uitsluitend voor coaching, niét voor de energiebesparende investeringen.

Contact