Drempelmeter

Workshops in november

Ben je lid van een vereniging die haar publiek niet altijd bereikt of kan behouden? Je bent niet alleen. Daarom ontwikkelde de dienst Wijkmanagement de drempelmeter. Die legt de drempels bij jullie bloot, en leert je ze ook wegwerken. Hoe dat werkt, leer je in een workshop. Er zijn workshops op 7 november,
22 november en 4 december, telkens van 19 tot 21.30 uur in het Huis van het Kind. Schrijf je snel in door te mailen naar drempelmeter@hasselt.be, uiterlijk voor 26 oktober 2018. De plaatsen zijn beperkt.

Wat

De drempelmeter is een tool om drempels en/of knelpunten in je organisatie op te sporen die mensen tegenhouden om in te schrijven of gebruik te maken van jouw aanbod.  Zo krijg je dus een duidelijk beeld of je organisatie toegankelijk is voor een divers publiek.  

De drempelmeter bestaat uit een vragenlijst én een materialenbox vol met literatuur. Zowel een medewerker van de dienst Diversiteit als een groep experts in het veld geven advies en ondersteuning bij de verdere stappen die je wilt ondernemen. Dit kan volledig op maat!

De rode draad doorheen de meting is de betrokkenheid van de gebruiker vergroten. En dit met specifieke aandacht voor mensen in kwetsbare posities. Zo streven we samen naar een aanbod in Hasselt dat voor iedereen is.

Tip: Lukt het niet om de pdf  op een interactieve manier te gebruiken? Dit merk je als in het document de knoppen om verder te gaan niet kan gebruiken.  Doe dan een gratis update van adobe of installeer adobe.

Tip: Lees je met een spraakcomputer of werk je liever met een cursusdocument, kies dan voor het bestand ‘drempelmeter voor spraakcomputer’. In de materialenbox zijn niet alle verzamelde documenten (bv: pdf-documenten) leesbaar met een spraakcomputer. Heb je vragen of kan je bepaalde documenten in de materialenbox niet lezen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

schema drempelmeter

Voor wie

Hasseltse organisaties en verenigingen.

Procedure

Download de vragenlijst, verzamel een groep van medewerkers en start met invullen.
Je kan ondersteuning vragen bij het invullen van de vragenlijst en bij het bespreken van de resultaten.

Kostprijs

Gratis

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief