Drempelmeter

Drempelmeter

Wat

De drempelmeter is een tool om drempels en/of knelpunten in je organisatie op te sporen die mensen tegenhouden om in te schrijven of gebruik te maken van jouw aanbod.  Zo krijg je dus een duidelijk beeld of je organisatie toegankelijk is voor een divers publiek.  

De drempelmeter bestaat uit een vragenlijst én een materialenbox vol met literatuur. Zowel een medewerker van de dienst Diversiteit als een groep experts in het veld geven advies en ondersteuning bij de verdere stappen die je wilt ondernemen. Dit kan volledig op maat!

De rode draad doorheen de meting is de betrokkenheid van de gebruiker vergroten. En dit met specifieke aandacht voor mensen in kwetsbare posities. Zo streven we samen naar een aanbod in Hasselt dat voor iedereen is.

Tip: Lukt het niet om de pdf  op een interactieve manier te gebruiken? Dit merk je als in het document de knoppen om verder te gaan niet kan gebruiken.  Doe dan een gratis update van adobe of installeer adobe.

Tip: Lees je met een spraakcomputer of werk je liever met een cursusdocument, kies dan voor het bestand ‘drempelmeter voor spraakcomputer’. In de materialenbox zijn niet alle verzamelde documenten (bv: pdf-documenten) leesbaar met een spraakcomputer. Heb je vragen of kan je bepaalde documenten in de materialenbox niet lezen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Voor wie

Hasseltse organisaties en verenigingen

Procedure

Download de vragenlijst, verzamel een groep van medewerkers en start met invullen.
Je kan ondersteuning vragen bij het invullen van de vragenlijst en bij het bespreken van de resultaten.

Kostprijs

Gratis

schema drempelmeter