Domein Kiewit: speurtochten, wandelen en fietsen

Speurtocht Het Mysterie van Kiewit (2,5 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Wist je dat tijdens WO II een Amerikaans vliegtuig met gevechtspiloot werd neergehaald in Houffalize en de man levend uit het wrak kon ontsnappen? Het Verzet verborg de man op de zolder van het kasteel van Kiewit. Tijdens het nieuwe, mysterieuze familiespel ontdek je er alles over het verleden van Domein Kiewit. Kan jij goed klimmen, tellen en voelen? Goed, want op die manier breng je stukjes uit het verleden samen en kraak je de code. Start aan de rode brievenbus dichtbij de speelzone en volg de gouden kasseien.

't Plezante Potenpad (2km)

Wanneer: altijd open
Extra: toegankelijk met buggy
Kostprijs: gratis

Kruip zelf in een vogelnest en probeer verder te springen dan een hert: volg de avontuurlijke route met leuke opdrachten voor heel je familie. Het pad van twee kilometer is ideaal voor kleine kinderen en toegankelijk met de buggy. Krinkel-de-winkel langs de mooiste plekjes van het domein: start aan de hoofdparking en volg de oranje dierenpootjes.

Haringsvijverroute (1 km)

Wanneer: altijd open
Extra: toegankelijk met rolstoel of buggy
Kostprijs: gratis

Zin in een klein maar o-zo-mooi wandelingetje van een minuut of 20? Stap rond de vijver voor het herenhuis. Bij windstil weer, krijg je prachtige weerspiegelingen. Start aan het informatiebord op de hoofdparking en volg de groene vlagjes.

Wildernisroute (3 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Wandel op het aangelegde plankenpad door een ‘wild’ natuurgebied. Stap tussen de groenspecialisten die de boel zelf onderhouden: de imposante Gallowayrunderen. Goed voor een uur stapplezier met een spannend tintje! Volg de blauwe pijlen.

Wijerroute (4 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

In en rond het domein wemelt het van de vijvers. En dus ook van de… watervogels. Die vinden lekkernijen in de vijvers van het nabijgelegen Bokrijk. Loop 1,5 uur langs de vijveroevers en bekijk het spel van kikkers en watervogels. Volg de oranje vlagjes.

Geocache (4 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

N 50° 57.582 E 005° 22.406
Onze multi ‘Knuppelpaden en koeienvlaaien in Kiewit’ brengt je in ongeveer 4 km langs onze mooiste plekjes. Surf naar www.geocaching.com en geef de code GC5PAPC in. Veel wandelplezier.

Groene hartroute (12 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Ooit al eens van Domein Kiewit naar Domein Bokrijk gewandeld? Een aanrader! De wondermooie wandelroute brengt je door een groene corridor naar het hart van Bokrijk, en terug. Volg daarvoor de rode vlagjes. Of wil je via de snelle verbinding Bokrijk - Kiewit van 3,8 km? Kies dan voor de bruine vlagjes.

Fietsroute

Ook voor fietsers is Domein Kiewit een paradijs – uitgestrekt tussen knooppunten 91 en 95 van het fietsroutenetwerk Limburg. Op de verharde paden verfijnen ook je kinderen  comfortabel én veilig hun driewieler-, step- of fietsvaardigheden!

Geen zin om met je eigen fiets te sleuren? Reserveer er een via Toerisme Limburg op het nummer 0800 96 96 7. Dan zetten we je stalen ros startklaar aan het station van Hasselt of in Bokrijk. Aan de taverne Koe-vert op Domein Kiewit vind je een laadpaal waar je het energiepeil van je elektrische fiets opkrikt.

Domein Kiewit - korte intro

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief