Voor een bezoekje aan Domein Kiewit moet je niet reserveren of een afspraak boeken. Taverne Koe-Vert en de openbare toiletten zijn geopend. We wensen je een fijn bezoek. Welkom!

Domein Kiewit: spelen, speurtochten, wandelen en fietsen

Het Domein Kiewit ligt op tien minuutjes rijden van het Hasseltse stadscentrum en is vlot bereikbaar met de fiets of de auto. Je hebt er 130 hectare natuurpracht binnen handbereik. Boerderijdieren leren kennen, buiten spelen, ravotten, wandelen en fietsen of … gewoon lekker ontspannen. Kom je voluit amuseren met heel je gezin!

Speelplek, speelbos, speelweide

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Trakteer je kinderen op een portie overheerlijk spelplezier. Speeloptie 1: voor het herenhuis ligt de speelweide. De open plek is ideaal voor een potje voetbal, een middagje pleinspelen en... een gezellige picknick met vrienden en familie. Speeloptie 2: naast het herenhuis vind je het speelbos. In dit afgeschermde stukje zijn je kinderen de baas. Laat ze kampen bouwen met takken en bladeren of avonturen beleven in de klim-en-klauterhoek, de speelbrug en de sjorhoek. Speeloptie 3: aan het terras van taverne Koe-vert ligt nog een speelplek. De allerkleinsten spelen in de grote zandbak, op de veerwipjes en in het huisje. De hoge klim- en klautertoestellen zijn voor de oudere rakkers. Dringend naar het toilet? De openbare toiletten zijn er vlakbij – mét verzorgingstafel voor de allerkleinsten.

Familiespeurtocht Het Mysterie van Kiewit (2,5 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Wist je dat tijdens WO II een Amerikaans vliegtuig met gevechtspiloot werd neergehaald in Houffalize en de man levend uit het wrak kon ontsnappen? Het Verzet verborg de man op de zolder van het kasteel van Kiewit. Tijdens het nieuwe, mysterieuze familiespel ontdek je er alles over het verleden van Domein Kiewit. Kan jij goed klimmen, tellen en voelen? Goed, want op die manier breng je stukjes uit het verleden samen en kraak je de code. Start aan de rode brievenbus dichtbij de speelzone en volg de gouden kasseien.

't plezante potenpad - 500m

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Helemaal op maat van de allerkleinste tweevoeters. Niet lang, niet saai, wel recht door het bos! Dat is het plezante potenpad op Domein Kiewit! Je kan er rennen, klimmen, springen en spelen. En vooral ook nieuwe vrienden maken want er wonen heel veel leuke dieren in het bos! Dit speel- en ontdekkingsparcours kan je starten aan de parking (blauwe boog) of aan de dikke eik naast het herenhuis.

Haringsvijverroute (1 km) - groene rechthoek

Wanneer: altijd open
Extra: toegankelijk met rolstoel of buggy
Kostprijs: gratis

Zin in een klein maar o-zo-mooi wandelingetje van een minuut of 20? Stap rond de vijver voor het herenhuis. Bij windstil weer, krijg je prachtige weerspiegelingen. Start aan het informatiebord op de hoofdparking en volg de groene rechthoekjes.

Wildernisroute (3 km) - blauwe ruit

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Wandel op het aangelegde plankenpad door een ‘wild’ natuurgebied. Stap tussen de groenspecialisten die de boel zelf onderhouden: de imposante Gallowayrunderen. Goed voor een uur stapplezier met een spannend tintje! Volg de blauwe ruitjes.

Wijerroute (4 km) - oranje bol

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

In en rond het domein wemelt het van de vijvers. En dus ook van de… watervogels. Die vinden lekkernijen in de vijvers van het nabijgelegen Bokrijk. Loop 1,5 uur langs de vijveroevers en bekijk het spel van kikkers en watervogels. Volg de oranje bolletjes.

Geocache (4 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

N 50° 57.582 E 005° 22.406
Onze multi ‘Knuppelpaden en koeienvlaaien in Kiewit’ brengt je in ongeveer 4 km langs onze mooiste plekjes. Surf naar www.geocaching.com en geef de code GC5PAPC in. Veel wandelplezier.

Groene hartroute (12 km) - rode driehoek

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Ooit al eens van Domein Kiewit naar Domein Bokrijk gewandeld? Een aanrader! De wondermooie wandelroute brengt je door een groene corridor naar het hart van Bokrijk, en terug. Volg daarvoor de rode driehoekjes. Of wil je via de snelle verbinding Bokrijk - Kiewit van 3,8 km? Kies dan voor de bruine vlagjes.

Bingo Op Domein Kiewit

Tijdens je wandeling in de lente meer natuur ontdekken? Dan kan je met deze bingo’s aan de slag:

  • De tuinenbingo brengt je in de kruidentuin, insectentuin en ambertuin van Domein Kiewit.
  • Met de bijenbingo leer je het verschil tussen een bij, hommel, zweefvlieg en wesp. Alle planten op deze bingo zijn uitstekende bijenplanten, ook ideaal voor jouw tuin!
  • Onze Natuur Buitenbingo laat je de natuur in eender welk natuurgebied op een speelse manier ontdekken.
  • De wildeplantenbingo maakt van jou een echte wildeplantenkenner. Ga op Domein Kiewit, maar ook in je tuin of buurt op zoek naar wilde planten of ‘onkruiden’. 

Schattenjacht met Vlieg

Wanneer: enkel in juli en augustus (niet tijdens Pukkelpop)
Kostprijs: gratis

Trek je wandelschoenen aan en ontdek samen met vlieg de mooiste plekjes op Domein Kiewit. Vanaf de parking volg je vlieg tot aan het startpunt. Aan dit startpunt (de voordeur van het bezoekerscentrum van natuurpunt) vind je een brievenbus met daarin een brief van vlieg voor jou! De brief en de plattegrond leiden je langs tal van ‘kijkopdrachten’. Want door goed te kijken kan ook jij de schat van vlieg vinden.

Fietsroute

Ook voor fietsers is Domein Kiewit een paradijs – uitgestrekt tussen knooppunten 91 en 95 van het fietsroutenetwerk Limburg. Op de verharde paden verfijnen ook je kinderen  comfortabel én veilig hun driewieler-, step- of fietsvaardigheden!

Geen zin om met je eigen fiets te sleuren? Reserveer er een via https://fietsparadijslimburg.be/. Dan zetten we je stalen ros startklaar aan het station van Hasselt of in Bokrijk. Aan de taverne Koe-vert op Domein Kiewit vind je een laadpaal waar je het energiepeil van je elektrische fiets opkrikt.

Contact