Domein Kiewit: spelen, speurtochten, wandelen en fietsen

Het Domein Kiewit ligt op tien minuutjes rijden van het Hasseltse stadscentrum en is vlot bereikbaar met de fiets of de auto. Je hebt er 130 hectare natuurpracht binnen handbereik. Boerderijdieren leren kennen, buiten spelen, ravotten, wandelen en fietsen of … gewoon lekker ontspannen. Kom je voluit amuseren met heel je gezin!

Bingo Op Domein Kiewit

Tijdens je wandeling meer natuur ontdekken? Dan kan je met deze bingo’s aan de slag:

  • De tuinenbingo brengt je in de kruidentuin, insectentuin en ambertuin van Domein Kiewit.
  • Met de bijenbingo leer je het verschil tussen een bij, hommel, zweefvlieg en wesp. Alle planten op deze bingo zijn uitstekende bijenplanten, ook ideaal voor jouw tuin!
  • Onze Natuur Buitenbingo laat je de natuur in eender welk natuurgebied op een speelse manier ontdekken.
  • De wildeplantenbingo maakt van jou een echte wildeplantenkenner. Ga op Domein Kiewit, maar ook in je tuin of buurt op zoek naar wilde planten of ‘onkruiden’. 

Schattenjacht met Vlieg

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Spits je oren en ontdek samen met Vlieg de natuurgeluiden in Kiewit! Vanaf de parking volg je vlieg die jou de weg wijst naar het startpunt op de binnenkoer van de kinderboerderij (aan de geitjes). Vanaf dit startpunt leidt een zoektocht je door het bos langs de boerderijdieren naar de schat van vlieg. 

Speelplek, speelbos, speelweide

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Trakteer je kinderen op een portie overheerlijk spelplezier. Speeloptie 1: voor het herenhuis ligt de speelweide. De open plek is ideaal voor een potje voetbal, een middagje pleinspelen en... een gezellige picknick met vrienden en familie. Speeloptie 2: naast het herenhuis vind je het speelbos. In dit afgeschermde stukje zijn je kinderen de baas. Laat ze kampen bouwen met takken en bladeren of avonturen beleven in de klim-en-klauterhoek, de speelbrug en de sjorhoek. Speeloptie 3: aan het terras van taverne Koe-vert ligt nog een speelplek. De allerkleinsten spelen in de grote zandbak, op de veerwipjes en in het huisje. De hoge klim- en klautertoestellen zijn voor de oudere rakkers. Dringend naar het toilet? De openbare toiletten zijn er vlakbij – mét verzorgingstafel voor de allerkleinsten.

Familiespeurtocht Het Mysterie van Kiewit (2,5 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Wist je dat tijdens WO II een Amerikaans vliegtuig met gevechtspiloot werd neergehaald in Houffalize en de man levend uit het wrak kon ontsnappen? Het Verzet verborg de man op de zolder van het kasteel van Kiewit. Tijdens het nieuwe, mysterieuze familiespel ontdek je er alles over het verleden van Domein Kiewit. Kan jij goed klimmen, tellen en voelen? Goed, want op die manier breng je stukjes uit het verleden samen en kraak je de code. Start aan de rode brievenbus dichtbij de speelzone en volg de gouden kasseien.

't Plezante Potenpad (2km)

Wanneer: altijd open
Extra: toegankelijk met buggy
Kostprijs: gratis

Kruip zelf in een vogelnest en probeer verder te springen dan een hert: volg de avontuurlijke route met leuke opdrachten voor heel je familie. Het pad van twee kilometer is ideaal voor kleine kinderen en toegankelijk met de buggy. Krinkel-de-winkel langs de mooiste plekjes van het domein: start aan de hoofdparking en volg de oranje dierenpootjes.

Haringsvijverroute (1 km)

Wanneer: altijd open
Extra: toegankelijk met rolstoel of buggy
Kostprijs: gratis

Zin in een klein maar o-zo-mooi wandelingetje van een minuut of 20? Stap rond de vijver voor het herenhuis. Bij windstil weer, krijg je prachtige weerspiegelingen. Start aan het informatiebord op de hoofdparking en volg de groene vlagjes.

Wildernisroute (3 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Wandel op het aangelegde plankenpad door een ‘wild’ natuurgebied. Stap tussen de groenspecialisten die de boel zelf onderhouden: de imposante Gallowayrunderen. Goed voor een uur stapplezier met een spannend tintje! Volg de blauwe pijlen.

Wijerroute (4 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

In en rond het domein wemelt het van de vijvers. En dus ook van de… watervogels. Die vinden lekkernijen in de vijvers van het nabijgelegen Bokrijk. Loop 1,5 uur langs de vijveroevers en bekijk het spel van kikkers en watervogels. Volg de oranje vlagjes.

Geocache (4 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

N 50° 57.582 E 005° 22.406
Onze multi ‘Knuppelpaden en koeienvlaaien in Kiewit’ brengt je in ongeveer 4 km langs onze mooiste plekjes. Surf naar www.geocaching.com en geef de code GC5PAPC in. Veel wandelplezier.

Groene hartroute (12 km)

Wanneer: altijd open
Kostprijs: gratis

Ooit al eens van Domein Kiewit naar Domein Bokrijk gewandeld? Een aanrader! De wondermooie wandelroute brengt je door een groene corridor naar het hart van Bokrijk, en terug. Volg daarvoor de rode vlagjes. Of wil je via de snelle verbinding Bokrijk - Kiewit van 3,8 km? Kies dan voor de bruine vlagjes.

Fietsroute

Ook voor fietsers is Domein Kiewit een paradijs – uitgestrekt tussen knooppunten 91 en 95 van het fietsroutenetwerk Limburg. Op de verharde paden verfijnen ook je kinderen  comfortabel én veilig hun driewieler-, step- of fietsvaardigheden!

Geen zin om met je eigen fiets te sleuren? Reserveer er een via Toerisme Limburg op het nummer 0800 96 96 7. Dan zetten we je stalen ros startklaar aan het station van Hasselt of in Bokrijk. Aan de taverne Koe-vert op Domein Kiewit vind je een laadpaal waar je het energiepeil van je elektrische fiets opkrikt.

Ritje met de huifkar

Instappen! Een huifkartocht geeft je feest of familie-uitstap meteen een onvergetelijk kantje. De koetsier rijdt zijn trekpaard en kar voor op de binnenkoer van het domein. De volgende 20 minuten mag je enthousiast genieten van al het moois.

Voor wie: groepen tot 25 personen (met kinderen kan het tot 30 personen)
Kostprijs: 20 euro
Wanneer: op zaterdag of zondag, tussen 10 en 13 uur. Het hele jaar door – behalve in november, december, januari, februari en augustus
Reserveren: mail minstens twee weken vóór je tocht naar kiewit@hasselt.be

Contact