Digitale hulp voor je Covid Safe Ticket

wo, 10/11/2021

Omdat veel Hasselaren problemen ondervinden om hun ‘coronapas’ te downloaden, biedt de stad Hasselt via een team van specialisten digitale ondersteuning aan op zes locaties.

Digitale dinsdag
Deel deze pagina:

Covid Safe App of afdruk

De ‘Covid Safe App’ is de meest handige en meest duurzame optie. Je hebt je smartphone altijd bij de hand en updates in je status gebeuren automatisch. In eerste instantie focussen we dan ook op de installatie van deze app. Cruciaal is dat je je eID met pincode (om te kunnen inloggen) of hun een bankkaartlezer én bankkaart meebrengt. Anders kunnen we je jammer genoeg niet digitaal voorthelpen.

Heb je geen smartphone ter beschikking? Dan zorgen we voor een afdruk op papier van je Covid Safe Ticket. Opgelet ook hier hebben we de je eID met pincode of een andere digitale sleutel nodig.

Wist je dat je ook zelf via de Vlaamse Infolijn (078 78 78 50) je CST kan aanvragen? Dan wordt het per post bezorgd. 

Zitdagen

De samenleving wordt alsmaar digitaler. Dat is een goede zaak, maar we moeten zorgen dat niemand achterblijft. Daarom zal een team van stadsmedewerkers, studenten en vrijwilligers tussen 15 november en 17 december op zes locaties zitdagen houden om je in een één-op-ééncontact te helpen met het verkrijgen van je ‘coronapas’.

Afspraak inboeken

De locaties zijn: stadhuis ’t Scheep, de lokale Dienstencentra HOGEVIJF Stadspark en Banneux, het Huis van het Kind, het Wijkpunt Rode Rok in Kuringen en de Bibliotheek Hasselt Limburg.

Op diverse momenten zullen we op deze locaties tijdssloten van 20 minuten beschikbaar stellen. Die tijd is nodig om één ‘coronapas’ in orde te maken. Een afspraak inboeken kan via onderstaande knop. Lukt dit niet? Dan kan je ook een afspraak maken via 011 23 90 00.

Ik maak een afspraak


Meer informatie over het Covid Safe Ticket en de manier waarop je het kan bekomen, vind je hier.